Diari Més

Vela

El Nàutic de Cambrils abandera un dels vaixells de la Red Bull Youth America 's Cup

El club estarà present en aquesta competició mundial de joves navegants amb el trimarà 'Spanish Impulse'

L'Spanish Impulse participarà en les eliminatòries de la copa Amèrica per a joves promeses.

El Nautic de Cambrils abandera un dels vaixells de la Red Bull Youth America 's CupSpanish Impulse

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Nàutic de Cambrils abanderarà l''Spanish Impulse' un dels 16 vaixells que participaran en la Red Bull Youth America's Cup, una prestigiosa competició que es disputa amb espectaculars trimarans AC45 i que s'emmarca dins la celebració de la que és considerada com la competició esportiva més antiga de l'era moderna, l'America's Cup.

Enguany es disputa la 35a edició a Bermuda i hi prenen part 6 embarcacions: representant als Estats Units, el Team Oracle,- defensor del trofeu que va guanyar James Spithill a San Francisco el 2013-, i competiran en les sèries eliminatòries de la Louis Vuitton Cup, per seleccionar el reptador, Nova Zelanda, Suècia, França, Anglaterra i Japó.

La pròxima copa Amèrica serà la segona oberta a els catamarans 'voladors'. Es tracta dels AC72, embarcacions amb 'foils', quilles, que gràcies a la seva velocitat els permet aixecar-se de l'aigua i navegar sense que els cascos toquin l'aigua.

Pel que fa a la copa dedicada a les joves promeses de la navegació, la Red Bull Youth America 's Cup, està reservada per a navegants de 19 a 24 anys, i se celebrarà amb els vaixells de classificació que han utilitzat els navegants de la Copa. Són vaixells de 45 peus, també equipats amb foils, i extremadament ràpids i difícils de dirigir. Hi participen els equips joves dels equips que competeixen a la Copa, més altres 10 classificats.

En total, doncs, seran 16 vaixells de tot el món, i entre ells l'Spanish Impulse, l'embarcació espanyola, abanderada pel Club Nàutic Cambrils. Els 16 participants celebraran unes eliminatòries perquè 8 disputin la sèrie de regates de flota finals, entre el 16 i el 23 juny 2017.

L'equip Spanish Impulse està format, segons expliquen des del Club Nàutic en un comunicat «per 8 dels majors talents de la vela nacional». En el seu palmarès compten amb 12 títols mundials, més de 6 títols continentals i 2 participacions en els Jocs de Rio de Janeiro.

La tripulació està formada per Jordi Xammar, Joan Cardona, Jordi Booth, Luis Bugallo, Joel Rodríguez, Florian Trittel, Diego Botin i Santiago Alegre. A més, l'equip està dirigit per l'entrenador Jorge Martínez Doreste i l'assessor tècnic Pau Torrado.

Per al Club Nàutic Cambrils, afirmen, participar en aquest projecte, «és una gran oportunitat perquè els seus regatistes estiguin a prop dels millors navegants, i aprendre i viure les seves experiències, alhora que ens dóna a conèixer internacionalment».

El projecte de la participació del Club Nàutic de Cambrils en aquest projecte es presentarà oficialment el pròxim divendres al migdia,amb la presència de Joaquim Oliva, president del Club; Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils i la direcció i part de la tripulació de l’Spanish Impulse.

Imatge d'un dels espectaculars catamarans que participen a la Copa Amèrica.

El Nàutic de Cambrils abandera un dels vaixells de la Red Bull Youth America 's CupCedida

tracking