Diari Més

Policial

Presó per quatre dels deu detinguts en la operació antidroga a Mont-roig i la Selva del Camp

L'organització es dedicava al tràfic internacional de marihuana sobretot a França i al tràfic de cocaïna i haixix a l'Estat espanyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van realitzar el passat 12 i 13 de gener una operació antidroga a Montroig i la Selva del Camp, de la qual el cos policial ha fet públic un vídeo. L'operació va acabar amb 10 detinguts:vuit homes d’entre 25 i 43 anys -sis de nacionalitat espanyola, un dominicà i un francès- i dues dones -una espanyola de 37 anys i una dominicana de 33-.Els individus pertanyien a una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana a diversos països, sobretot a França.Una altra de les seves activitats delictives era el tràfic de cocaïna i haixix a diverses localitats de l’Estat espanyol.

L’Àrea d’Investigació Criminal de Tarragona va iniciar les investigacions el passat mes de maig, quan va tenir coneixença que una organització podria estar distribuint marihuana internacionalment des de diverses finques de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp i Tarragona.El seu modus operandi consistia en utilitzar furgonetes-correu per traslladar la droga fins al punt des d’on s’havia de fer la distribució al consumidor final.

Les primeres detencions es van produir el dimecres 11 de gener. Els Mossos d'Esquadra van interceptar a Mont-roig del Camp un vehicle de l’organització amb 2 quilograms d’haixix, per la qual cosa es van detenir els dos ocupants. Posteriorment, el mateix dimecres es van detenir tres persones més de l’organització a una finca a Mont-roig del Camp, on van ser sorpreses introduint contenidors de plàstic amb aproximadament 16 quilograms de cabdells de marihuana.

L’operació policial va continuar el 12 de gener quan, davant dels fets, els agents van realitzar dues entrades i escorcolls als domicilis de les persones investigades. Una de les entrades es va dur a terme al carrer Abadia de la Selva del Camp, mentre que l’altre es va produir a la finca de Mont-roig del Camp. En aquest dispositiu es va detenir un total de cinc persones més de l’organització.

A la primera entrada es van intervenir 700 euros en efectiu, una pistola de tir olímpic del calibre 22, 50 bossetes de marihuana d’entre 5 i 10 grams de marihuana ja assecada, a més d’estris i objectes per a cultius indoor. Durant l’entrada es van detenir dos integrants de l’organització i un tercer va ser arrestat al carrer en una zona propera al domicili.

En el segon escorcoll es va intervenir mig quilogram de cocaïna, 900 grams d’haixix, 6000 euros en efectiu, cabdells amb un pes aproximat de 15 quilograms, diversa documentació, dispositius de telefonia, dues premses hidràuliques i instrumental electrònic per a plantacions de marihuana amb temporitzadors. Encara hi va haver una darrera detenció d’una dona a La Pobla de Mafumet també relacionada amb la banda.

El dia 14 de gener els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar presó per a quatre dels integrants i llibertat amb càrrec pels altres sis.

El dia 17 de gener els investigadors van fer un escorcoll encara més exhaustiu de la furgoneta que havien aturat el dia 11 quan sortia de la finca de Mont-roig del Camp ja que havien sabut que disposava d'un doble fons perfectament camuflat. Els policies hi van localitzar 31 quilograms d'haixix, 26.400 euros en metàl·lic, una arma del calibre 38 a més de diversa munició.

L'organització es dedicava al tràfic internacional de Marihuana.

Presó per quatre dels deu detinguts en la operació antidroga a Mont-roig i la Selva del CampMossos d'Esquadra

tracking