Diari Més

Alforja

Denuncien abocaments de runa a la riera d'Alforja dos dies després d'haver-la netejat

L'Agència Catalana de l'Aigua va retirar les runes de la zona el passat 18 de gener, una acció que va tenir un cost de 13.270 euros

Imatge d'un nou episodi d'abocament de runa a la riera d'Alforja.

Denuncien abocaments de runa a la riera d'Alforja dos dies després d'haver-la netejatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat GEPEC-Ecologistes de Catalunya ha denunciat un nou episodi d’abocaments de runa a la riera d’Alforja. Aquest s’ha produït tan sols dos dies després que l’Agència Catalana de l’Aigua hagi netejat la zona de runa, acció a la qual va destinar 13.270 euros. Els ecologistes expliquen que membres de l’entitat han pogut observar com ja s’ha tornat a abocar una carretada de runa en un dels llocs prèviament netejats, el qual es troba a 1 quilòmetre d’un abocador específic i legalitzat per a runes de la construcció.

Per tal d’acabar amb aquesta problemàtica, que GEPEC considera que dóna «una imatge tercermundista a la comarca», els ecologistes exposen que caldria que els ajuntaments i els agents rurals s’impliquessin en la vigilància i que la ciutadania ho fes amb la denúncia. També creuen que caldria engegar una campanya que ressaltés el valor paisatgístic i ambiental de les rieres i barrancs que s’acompanyés amb «sancions exemplars» pels qui els embruten.

tracking