Diari Més

Successos

Detencions a Tarragona en una macrooperació europea contra el tràfic d'armes

En total s'han detingut 245 persones, 46 d'elles a Espanya

Algunes de les armes intervingudes per la Guàrdia Civil en la macrooperació contra el tràfic d'armes.

Detencions a Tarragona en una macrooperació europea contra el tràfic d'armesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cossos policials de diferents països de la UE, entre ells la Guàrdia Civil, han participat en una operació conjunta contra el tràfic d'armes i explosius desenvolupada durant diversos mesos i que ha conclòs amb la detenció de 245 persones, 46 d'elles a Espanya.

Els arrestos practicats al nostre país s'han produït a Tarragona, Sevilla, Barcelona, Albacete, Bizkaia, Madrid, Múrcia, Granada, Còrdova, Huelva, Jaén, Màlaga, Almeria, Osca, Alacant, Saragossa, Badajoz i la Corunya, segons informa la Direcció General de la Guàrdia Civil.

En aquestes províncies es van realitzar 46 registres en els quals han confiscat 247 armes de foc, més de 23.000 cartutxos d'armes, a l'hora que es van desmantellar quatre tallers clandestins de transformació d'armes i fabricació de munició, dos punts de venda il·legal per internet i dues plantacions indoor de cultiu intensiu de marihuana amb més de 270 plantes d'aquesta substància estupefaent.

Els detinguts es dedicaven a adquirir massivament a països de l'est d'Europa armes detonadores que manipulaven per convertir-les en armes totalment operatives que podien efectuar foc real i disparar munició amb projectil.

Segons destaca la Guàrdia Civil, s'ha evitat que l'elevat nombre d'armes confiscades arribés al mercat negre, impedint que poguessin haver estat utilitzades per a la comissió de delictes o desviades a cèl·lules gihadistes.

A més d'Espanya, en l'operació Bosphorus, coordinada per Europol, han participat Romania, Grècia, Bèlgica, Holanda, Polònia, Xipre, Finlàndia, Suècia, Regne Unit i Bulgària.

En total han estat detingudes 245 persones, intervingudes 664 armes de foc, 33.748 cartutxos, granades de mà, silenciadors, carregadors i peces fonamentals.

Una de les armes intervingudes per la Guàrdia Civil.

Detencions a Tarragona en una macrooperació europea contra el tràfic d'armesGuàrdia Civil

Algunes de les armes intervingudes per la Guàrdia Civil en la macrooperació contra el tràfic d'armes.

Detencions a Tarragona en una macrooperació europea contra el tràfic d'armesGuàrdia Civil

tracking