Diari Més

Arqueologia

Les descobertes del Cavet de Cambrils, presents en un seminari internacional

El seminari, que tracta sobre els primers pagesos i el mar, té lloc al Museu d'Història de Barcelona

Les excavacions del Cavet.

Les excavacions del Cavet.IPHES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu d’Història de Barcelona acull aquests 19 i 20 de gener el seminari internacional Els primers pagesos i el mar. Noves dades arqueològiques a Barcelona, Cadis i Marsella. En ell hi participa l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) amb una ponència sobre el Cavet de Cambrils, un jaciment neolític a l’entorn del qual desenvolupa un projecte de recerca.

Els encarregats de presentar la ponència són els arqueòlegs de l’IPHES i codirectors de les excavacions al jaciment el Cavet, Josep Maria Vergès i Marta Fontanals. També hi participa Jordi Martinell, especialista en malacofauna del Departament de Dinàmica de la Terra i de l'Oceà de la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona.

La ponència tindrà dues parts. En la primera es farà una presentació del jaciment, explicant les intervencions arqueològiques dutes a terme fins al moment, el registre que s'hi ha documentat i la interpretació de les ocupacions que se'n fa. La segona se centrarà en els recursos marins que s'han documentat al Cavet, en aquest cas malacofauna marina, fent una relació de les espècies i la interpretació sobre els usos que se'n feia.

tracking