Diari Més

Festes

La Baixada de Carretons, preludi del dia gran de Sant Sebastià a la Canonja

El municipi celebra aquest divendres el dia gran del seu patró amb la tradicional processó i la ballada de gegants

Baixada d'andròmines de La Canonja

Baixada d'andròmines de La CanonjaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Canonja enfilava ahir l’inici de la seva festa major d’hivern de Sant Sebastià amb un dels actes més multitudinaris i divertits del programa de festes. Prop d’una vintena d’andròmines es van exhibir en la ja tradicional Baixada de Carretons, un acte que aplega prop d’una seixantena de participants –entre pilots i equips– i que ahir se sumava al nombrós públic que, desafiant el fred, es va congregar davant de l’Ajuntament.

«Com a regidor, un dels actes al qual més m’agrada assistir és a l’estrena de l’obra de teatre de la Gent Gran Activa que assaja tot l’any i presenta durant les festes. Ho fan realment bé. Altre dels actes més destacables és l’Escudella Popular, que se celebrarà el diumenge 29 de gener, i també el Cros de Sant Sebastià, que és un dels pocs que permet contemplar tot el recorregut des d’on s’organitza», explica el regidor de Festes de la Canonja, Paco Roca. El Cros se celebrarà el pròxim diumenge, 22 de gener, al sector Nord. «La festa compta amb una gran implicació de les entitats del municipi», diu el regidor.

Mentrestant la Canonja es prepara per viure aquest divendres el dia gran del seu patró i per gaudir dels actes més tradicionals. La jornada començarà amb la missa amb la participació de la Coral Nova Unió de Vila-seca, a l’església de Sant Sebastià, a les dotze del migdia. L’eucaristia donarà pas, quan finalitzi, a la processó pels carrers de la vila amb l’acompanyament del seguici de Festa Major i a la ballada de gegants, davant de l’Ajuntament. Després d’una tarda de sardanes, els canongins podran gaudir dels monòlegs d’Eva Cabezas, Kalderas i Tomás García.

tracking