Diari Més

Cambrils

L'oposició diu que els regidors dimitits 'abandonen el vaixell' d'un govern que no és «il·lusionant»

NMC, Ciutadans, PP i Assemblea per Cambrils consideren que el pacte que mantenen ERC, PSC i CiU un 'campi qui pugui'

Un moment del ple d'aquest dimarts.

L'Ajuntament de Cambrils substituirà l'actual Cap de Comunicació per un Cap de GabinetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montse Masdeu (ERC) i Aldredo Clua (PSC) feien públic fa pocs dies la seva intenció de deixar l'acta de regidor a l'Ajuntament de Cambrils. Els dos són integrats del pacte de govern municipal que aplega a ERC, el PSC i l'antiga CiU i ocupaven les àrees d'Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació i la d'Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, respectivament.

L'oposició municipal cambrilenca, formada perNMC, Ciutadans, PP i Assemblea per Cambrils han respost de manera conjunta a aquestes renúncies que, segons afirmen, han conegut per la premsa. Consideren 'inaudit' que en un mateix mes s'anunciï la marxa de dos regidors «i més considerant que ho fan a mig mandat».

Per l'oposició la decissió de Masdeu i Clua «son símptoma de que treballar en aquest equip de govern no és ni fàcil ni il·lusionant, ja que a les primeres de canvi abandonen el vaixell».

Una conseqüència directa de les renuncies, segons exposa l'oposició, serà la paràlisi en l'activitat en de dues àrees amb major pressupost municipal «i un període d'aprenentatge per part dels nous regidors, tot i que si ens atenem als pressupostos que han d'aprovar-se pròximament, de línia absolutament immobilista i continuista, el retard es deurà més al desconeixement dels temes que als recursos destinats per a la seva execució».

Més enllà dels motius que cadascun del regidors ha exposat per a deixar el consistori, les formacions a l'oposició consideren que «és de domini públic que les relacions personals entre els membres dels partits que governen són manifestament millorables». En aquest sentit afegeixen que és 'sorprenent' que les dimissions es produeixinsense esperar a haver aprovat o finalitzat varis dels assumptes més delicats que té ara mateix entre mans el consistori: «l'aprovació definitiva dels pressupostos, l'aprovació del Conveni amb el Consell Comarcal per a la gestió de la recollida de residus i de neteja viària, les negociacions amb els bancs per al foment del lloguer social, la implementació del 40/60, els problemes de l'Escola de Música o el tancament d'una línia de P3».

L'oposició conclou que els canvis a les regidories no aportaran res positiu al govern municipal «més aviat accentuaran la profunda i sostinguda crisi de lideratge que viu el govern cambrilenc, traduït en la sensació de descontrol i campi qui pugui instal·lada en el mateix», assenyalen.

tracking