Diari Més

Societat

Consumir oli d'oliva verge redueix un 51% el risc de fractura osteoporòsica

Així ho ha demostrat un estudi de la Universitat Rovira i Virgili

Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili, que han liderat l'estudi.

Consumir oli d'oliva verge redueix un 51% el risc de fractura osteoporòsicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha demostrat que el consum habitual d'oli d'oliva verge disminueix un 51 % el risc de patir una fractura osteoporòsica.

L'estudi, que forma part del projecte PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània), estima que incorporar en la dieta entre 4 i 5 culleres soperes d'oli d'oliva verge al dia ajuda a protegir l'estructura òssia i prevenir l'osteoporosi.

La investigació s'ha realitzat en 870 persones, que han estat en seguiment durant una mitjana de 9 anys, i els resultats evidencien, per primera vegada, el paper beneficiós del consum regular d'oli d'oliva per a la protecció dels ossos.

Fins ara, la comunitat científica s'havia fixat, principalment, en els efectes positius derivats de l'administració de components de l'oli, com ara polifenols en càpsules, sobre les fractures òssies; o bé en l'efecte modulador de l'oli sobre alguns factors bioquímics relacionats amb la salut òssia, però no sobre la fractura en si mateixa.

Els investigadors que han liderat l'estudi, Mònica Bulló i Jordi Salas-Salvadó, de la Unitat de Nutrició Humana de la URV i de la Xarxa CIBERobn espanyola -els dos membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili-, atribueixen aquests beneficis «al conjunt de substàncies que componen l'oli d'oliva verge, des del greix fins als polifenols i d'altres components, per les seves propietats antioxidants i antiinflamatòries».

L'estudi, publicat en la revista Clinical Nutrition, s'ha dut a terme en un total de 870 persones d'entre 55 i 80 anys, amb un elevat risc de malaltia cardiovascular i reclutades a nivell ambulatori per metges de l'Institut Català de la Salut de les comarques de Tarragona, que van participar a l'estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània).

tracking