Diari Més

Societat

Una jutgessa obliga a un fill a retornar 45.000 euros de la seva mare malalta d'alzheimer

La dona estava ingressada enuna residència de la costa tarragonina

El fill va aprofitar la malaltia d ela mare per aconseguir els diners.

Una jutgessa obliga a un fill a retornar 45.000 euros de la seva mare malalta d'alzheimerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutgessa de l'Hospitalet de Llobregat, a Barcelona ha obligat a un fill a retornar 45.000 euros que eren propietat de la seva mare, malalta d'Alzheimer i a la qual amb prou feines visitava, després de portar-la-hi un dia a la seva oficina bancària de confiança perquè autoritzés la transferència al seu favor.

Segons han informat fonts judicials, el Jutjat de Primera Instància 5 de l'Hospitalet de Llobregat ha declarat nul·la aquesta transferència en entendre que no va poder haver-hi consentiment per part de la mare perquè ni comprenia ni era conscient de les conseqüències del que estava fent a causa de la seva malaltia.

Els fets van succeir l'any 2012, quan el fill va anar a buscar la mare a la residència en la qual estava ingressada en un poble de la costa de Tarragona, la hi va portar a menjar fora i va aprofitar per anar a una sucursal de La Caixa a l'Hospitalet de Llobregat —a 60 quilòmetre de distància de la residència— per fer aquesta transferència.

Segons ha explicat l'advocat de l'acusació, Albert Requena —que representava a la filla que sí s'encarregava d'atendre a la mare i visitar-la a la residència—, aquests 45.000 euros eren la meitat dels estalvis que la senyora havia aconseguit ajuntar durant tota la seva vida.

Un periple judicial

La demanda la va presentar aquesta filla després d'un periple judicial que es va iniciar amb un procediment per incapacitar a la mare i nomenar-la a ella tutora, amb la finalitat d'evitar que el germà s'emportés més diners, segons l'acusació. Una vegada aconseguida la declaració d'incapacitat, va ser quan la filla va presentar la demanda contra el germà perquè retornés els 45.000 euros, després de demanar l'autorització al jutge per presentar-la previ informe del Ministeri Fiscal.

La jutgessa de l'Hospitalet, a més de declarar nul·la la transferència de diners, ha obligat al fill a pagar els interessos generats des del moment de la transició i li ha imposat també les costes judicials.

tracking