Diari Més

Tres mesos de lluita perquè la seva filla malalta pugui anar a l'escola del costat de casa

Beatriz Alegre denuncia que Ensenyament li nega l'escolarització de la petita al centre més proper del domicili

Beatriz Alegre vol poder escolaritzar la seva filla al Col·legi Mas Clariana de Vilafortuny.

Tres mesos de lluita perquè la seva filla malalta pugui anar a l'escola del costat de casaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Beatriz Alegre es va traslladar a Cambrils des de València a causa de la feina el passat mes d'octubre amb la seva filla, de vuit anys. La nena pateix una malaltia anomenada urticària crònica, que li produeix des de taques a la pell fins a pujades o baixades de la temperatura corporal sobtades. Cada vegada que li agafa un atac d'aquestes característiques, s'ha de medicar d'immediat. Aquesta malaltia no impedeix a la petita d'anar a escola, però el problema que porta arrossegant la seva mare amb l'administració des d'octubre està, precisament, relacionat amb l'educació de la petita.

Aquesta família monoparental -Alegre explica que el pare de la nena no se'n fa càrrec, de manera que només la mare en té la pàtria potestat- viu molt a prop del Col·legi Públic Mas Clariana, ubicat a l'avinguda del Castell de Vilafortuny, a Cambrils. Però l'escola adjudicada per part d'Ensenyament a la petita és l'Escola Cambrils, ubicada al nucli urbà del municipi. «Hi ha una distància de cinc quilòmetres entre casa nostra i el centre, mentre que Mas Clariana està a uns 200 metres», afirma Beatriz Alegre, que reclama a Ensenyament que permeti escolaritzar la petita al centre de Vilafortuny. «A més, abans d'arribar a l'Escola Cambrils es passa per dos centres més», afirma.

«És més pràctic que la petita vagi a l'escola del costat de casa»

La demanda que realitza la mare es basa en la proximitat del centre amb el domicili, el cas especial de la malaltia de la petita, «que prioritza una escola més propera a casa per si es produeix qualsevol atac», i la situació familiar: «Aquí no hi tenim família, estem soles la nena i jo», explica la mare. I segueix: «És més pràctic que la petita vagi a l'escola del costat de casa que no pas a la que es troba a cinc quilòmetres de distància». Aquesta queixa la va realitzar la mare des d'un primer moment, quan va saber que el centre educatiu públic que per normativa se li adjudicava a la seva filla era l'Escola Cambrils.

Alegre va anar a parlar amb la direcció de Mas Clariana, i «em van assegurar que el meu cas compleix amb tots els requisits per demanar l'escolarització prioritària en aquesta escola». Però des d'Ensenyament no va obtenir la mateixa resposta. «M'he reunit en diverses ocasions amb Ensenyament, i tan sols em diuen que, tot i que hi ha places disponibles, no complim amb els requisits necessaris i que no podré dur a terme el canvi de centre». La setmana passada Alegre va rebre un ultimàtum d'Ensenyament, en què se li comunicava que si no escolaritzava la petita -des d'octubre no ho havia fet perquè esperava a tenir permís per fer-ho a Mas Clariana-, tindria problemes per absentisme escolar, que podrien ser denunciats i duts a serveis socials.

Davant d'aquest ultimàtum, Alegre ha matriculat la seva filla a l'Escola Cambrils, però vol seguir lluitant perquè la petita pugui anar a l'escola del costat de casa. El passat 25 de novembre la mare va realitzar el primer recurs contra la ressolució. No va rebre resposta per part d'Ensenyament, de manera que en va realitzar un altre el 29 de desembre. De nou, de moment no ha rebut resposta. Ara ha denunciat la situació al Síndic de Greuges, i tot que la petita ja ha començat a assistir a l'altra escola, espera que la situació pugui solucionar-se com abans millor.

tracking