Diari Més

Vilanova de Prades

Èxit del concurs de gossos tofonaires en les jornades de la tòfona

El municipi de la Conca de Barberà es va omplir durant la segona edició dedicada al producte

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vilanova de Prades es va omplir aquest dissabte d'amants de la tòfona negra en les segones jornades dedicades a aquest producte, cada vegada més valorat en la gastronomia. A més de les jornades tècniques i de degustacions de tòfona, enguany s'havia programat un concurs de gossos tofonaires que va atreure l'atenció de molts visitants. Fins a 14 gossos van competir per ser els més ràpids buscant les quatre tòfones que havien amagat en 14 petits recintes separats.

El més ràpid va ser en Zac, un pastor belga d'Alcover que va trobar les quatre tòfones en un minut i 52 segons. La segona posició la va ocupar la Trufa, un podenc mastís de l'Espluga Calba; i va completar el podi la tortosina Gaia, una gossa de la raça teckel. Les places pel concurs de gossos tofonaires es van haver d'ampliar després que es superessin les 10 inicials. El dilluns passat es van tancar les inscripcions amb participants d'arreu de Catalunya i un vingut des d'Osca.

Segons va explicar el vicepresident de l'Associació de Productors de Tòfona, Dídac Espasa, l'èxit de la segona jornada ha fet que els organitzadors s'estiguin plantejant ampliar l'esdeveniment i fer que, de cara l'any vinent, duri tot un cap de setmana perquè pugui assistir-hi més gent. Es calcula que aquest dissabte hi van assistir uns 150 visitants en un poble de poc més de 120 habitants.

Un gos tofonaire buscant tòfona negra.

negra, gossos, muntanyes, Tòfona, Tòfones de la Conca, concurs, gastronomia, jornades, VIlanova de Prades, Dídac EspasaACN

tracking