Diari Més

Municipal

Un jutge obliga l'Ajuntament de Torredembarra a retirar l'estelada i a col·locar la bandera espanyola

El jutjat contenciós també obliga el consistori a col·locar la fotografia del Rei en «un lloc preferent» de la sala de plens

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Torredembarra, just després de penjar-s'hi l'estelada.

Un jutge obliga l'Ajuntament de Torredembarra a retirar l'estelada i a col·locar la bandera espanyolaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat contenciós de Tarragona obliga l’Ajuntament de Torredembarra a retirar l’estelada de l’edifici consistorial i a col·locar la bandera espanyola en el pal oficial. La sentència, que el consistori ha donat a conèixer aquest dimarts, respon a un contenciós administratiu interposat per la Delegació del govern espanyol a Catalunya. Actualment, els pals de les banderes del consistori estan buits i només hi oneja l’estelada al capdamunt de l’edifici.

D’altra banda, un altre jutjat contenciós administratiu de Tarragona també ha resolt, arran d’una denúncia de l’Advocacia de l’Estat, declarar nul de ple dret l’acord del ple de 31 de juliol de 2015 que va acordar col·locar una fotografia del Rei de mida carnet damunt la porta d’accés a la sala de plens, juntament amb una imatge del president de la Generalitat de la mateixa mida. Aquesta segona sentència obliga el consistori a col·locar la fotografia oficial del Rei en «un lloc preferent» de la sala de plens.

Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), compareixerà aquest dimecres al matí en roda de premsa per valorar ambdues sentències i anunciar les decisions que s’adoptaran a partir d’ara.

El regidor de la CUP, Toni Sacristán, amb el retrat del Rei que va substituir a l'habitual el 2015.

Un jutge obliga l'Ajuntament de Torredembarra a retirar l'estelada i a col·locar la bandera espanyolaCUP Torredembarra

tracking