Diari Més

Laboral

BIC Graphic comunicarà el futur de l'empresa a finals de gener

La filial va anunciar al febrer que abans d’acabar l’any s’informaria sobre el canvi de model de negoci

Pla general de la seu de BIC Graphic, que va ser constituïda ara fa 49 anys a la Canonja i que dóna feina a unes 400 persones.

La incertesa laboral a l'empresa BIC Graphic arriba al Parlament EuropeuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’empresa BIC Graphic no coneixeran el seu futur laboral fins a finals del mes de gener. Així ho ha comunicat el comitè d’empresa, després de mantenir una reunió, –celebrada el passat dimarts 20 de desembre–, amb el director general de BIC Graphic, Marc Rugi, i el representant de recursos humans, Javier Fañanás. La reunió va servir per comunicar l’ajornament de la decisió final al comitè d’empresa. Així doncs, la incertesa existent entre els treballadors de la filial continuarà in crescendo fins al pròxim mes de gener.

El passat mes de febrer, els treballadors de l’empresa BIC Grapfic van fer pública la decisió presa per part dels directius de l’empresa de buscar alternatives al model de negoci, per treure-hi més rendiment. En aquell moment, es va fixar, com a data límit per comunicar la decisió, abans d’acabar l’any. Durant aquests deu mesos, sindicats, comitè d’empresa i treballadors han viscut una situació d’incertesa, que ha afectat en l’àmbit personal i laboral, segons expliquen alguns empleats de l’empresa de productes promocionals. És per això que des del comitè d’empresa s’ha portat a terme una sèrie de comunicats i concentracions a les portes de l’empresa, ubicada a la Canonja. Deu mesos després d’anunciar que hi hauria canvis estratègics, els directius de BIC Graphic convoquen al comitè d’empresa per comunicar que la decisió es farà pública a finals del mes de gener. Aquesta informació ha provocat cert rebombori entre els treballadors, que asseguren «no aguantar més amb aquesta incertesa».

Tres escenaris

El comitè d’empresa assegura, a través de la seva pàgina web, que «no sabem quina de totes les possibilitats s’aplicarà, però seguim esperant l’anunci per descobrir quin és el futur dels nostres llocs de treball». I és que, segons l’empresa, tres són els escenaris possibles per portar a terme el canvi de negoci.

Després de l’anàlisi global de totes les filials que l’empresa té repartides per al món, BIC Graphic decidirà entre vendre totalment o parcialment l’empresa, trobar una altra empresa interessada per incorporar-se al projecte o bé continuar com fins ara invertint en l’àmbit mundial. El tancament, en cas de produir-se, afectaria 370 famílies del territori.

tracking