Diari Més

Crim de la Pobla

L'assassí confés de la Pobla està aïllat a la presó per la seva seguretat

L'home havia estat a la presó dos mesos l'any 2007 per un robatori amb violència

Una fotografia de Francisco Javier Mora Muñoz.

L'autor confés de la Pobla hauria comès també una agressió sexual a una menorFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Javier Mora Muñoz, l'autor confés de l'homicidi de Carmen Ginés, a la Pobla de Mafumet, el passat cap de setmana, està pres a la presó de Mas Enric, al Catllar, en règim d'aïllament. A la cel·la Mora hi està sol, sense cap company, i se li aplica un règim de protecció per tal que els altres presos no l'agredeixin i garantir, així, la seva seguretat. Aquesta mesura forma part de l'article 75.2 del reglament, que se sol aplicar en casos mediàtics i que podrien implicar atacs de la resta de companys cap al pres en qüestió. Mora, que era parella de Carmen Ginés i que va entregar-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar diumenge a mig matí confessant l'assassinat, surt dues hores al dia al patí de la presó també sense companyia. Aquest temps d'aïllament podria ser indefinit, ja que no existeix cap límit concret.

Francisco Javier Mora ja havia estat a la presó en una ocasió anterior. Aquesta es remunta a l'any 2007, quan Mora va estar pres durant dos mesos a la presó de Tarragona per un robatori amb violència.

Delictes d'homicidi o assassinat i d'agressió sexual

La magistrada va dictar, aquest dimecres, presó provisional comunicada i sense fiança per l'homicida confés. Als delictes imputats, a més del d'homicidi o assassinat, se li va afegir el d'agressió sexual a una nena menor de 16 anys. Així va acordar-ho la magistrada després que Mora declarés durant gran part del dia al jutjat de violència sobre la dona de Tarragona.

L'enterrament de Carmen Ginés va tenir lloc el mateix dimecres a les quatre de la tarda a l'església Sant Joan de la Pobla de Mafumet. Una gran multitud de persones es van reunir tant a l'interior de l'església com a l'exterior per acomiadar la víctima. Francisco Javier Mora va romandre tancat al calabós de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar des que va confessar haver-li fet un tall mortal al coll a Ginés.Els agents de la policia catalana van trobar el cadàver de la dona de 44 anys a l’interior de l’habitatge i l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos es va fer càrrec de la investigació.

tracking