Diari Més

Accidentabilitat

Els joves tarragonins aproven al volant

Les dones conductores d’entre 18 i 35 anys tenen més accidents greus i lleus que els homes

Els joves tarragonins aproven al volantACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors tarragonins són dels que menys accidents tenen, si se’ls compara amb els de les altres províncies de l’Estat. Un informe elaborat per Unespa (Associació Empresarial de l’Assegurança) estableix que els conductors de les comarques tarragonines d’entre 18 i 35 anys ocupen l’onzena posició del rànquing estatal, amb una puntuació de 7,3 sobre deu, el que fa que aconsegueixin un notable.

Amb caràcter general, les dades indiquen que la probabilitat d’accident dels conductors entre 18 i 35 anys és superior a la dels conductors de més edat, i la de sofrir un accident greu sent un conductor molt jove (fins a 28 anys) és encara major.

Segons l’informe elaborat per Unespa, la probabilitat que un conductor de 18 anys tingui un accident greu és gairebé 4 vegades major al fet que ho pateixi una persona de 35 anys. Aquesta probabilitat descendeix entre els joves, segons el conductor va complint anys. A 35 anys, les diferències són ja relativament petites (un terç).

L’informe destaca que els conductors tarragonins obtenen millor nota que les conductores pel que fa a accidents greus. Els homes ocupen el novè lloc de totes les províncies de l’Estat, amb un total de 4,7 punts sobre deu, obtenint la qualificació de suspens alt. La qualificació d’aprovat la situa l’informe en 5,4 punts i la millor província és la de Sòria, amb 6,6. En el cas de les dones, es descendeix fins al lloc vint-i-dos, amb una nota de 3,8 que suposa un suspens per la zona baixa. L’aprovat se situa en la franja de 5 punts i només obtenen aquesta qualificació cinc províncies. Cuenca, amb 6,8, és la que té més puntuació.

Accidents lleus

Pel que fa a accidents lleus, els homes tarragonins també tenen menys que les dones, proporcionalment, amb una diferència considerable. Els conductors de les comarques de Tarragona ocupen el lloc onzè i les conductores el quinzè, amb 6,2 i 6,1 punts. Els conductors d’Osca són el que menys accidents lleus tenen (7,5 punts) i en dones són les de Ciudad Real (7,1 punts).

Un capítol de l’estudi, el titulat ambdós sexes, fa referència a les puntuacions globals. Les comarques tarragonines se situen en l’apartat dels suspensos i ocupen l’onzè lloc, amb 6,2 punts. La millor puntuació l’obté Osca, amb 7,5.

Les dades que aporta l’informe d’Unespa «tenen limitacions», diuen els autors i citen, entre altres conceptes, que «no inclouen el factor derivat de la presència de l’alcohol o les drogues en la conducció» alhora de produir-se el sinistre. «No obstant això, tenen el gran avantatge d’oferir una visió completa i precisa sobre els resultats de l’accidentalitat, qualssevol que siguin les seves causes».

L’Associació Empresarial de l’Assegurança matisa que «la probabilitat d’accident greu es mesura com la relació entre els sinistres produïts i registrats i el total de vehicles. A aquests efectes, doncs, no importa el nombre d’accidents que es produeixin, sinó en quina mesura són molts, o pocs, en relació amb el nombre total de vehicles que van poder tenir aquests accidents».

tracking