Diari Més

Societat

Es consolida la sisena edició del Mercat del Recanvi

També s'ha celebrat el primer mercat del recanvi escolar on han participat 300 nens i nenes

Imatge de la jornada del passat dimarts amb la canalla.

Es consolida la sisena edició del Mercat del RecanviCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls celebrarà el proper dissabte 26 de novembre la sisena edició del mercat del recanvi en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. La jornada, promoguda per la regidoria de Territori i Medi Ambient, transcorrerà al Pati de 10h a 14h.

Els objectius són donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus, i promoure el canvi del comportament quotidià dels europeus.

«La prevenció consisteix en fer un pas més» explica Martí Barberà, regidor de Territori i Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls. En aquest cas, «el mercat del recanvi és un exemple del que és la prevenció de residus». «Sovint tenim objectes que ja no utilitzem, d'aquesta manera, i amb aquesta iniciativa també ensenyem a compartir» concreta Barberà.

El primer mercat escolar del recanvi

El darrer dimarts 22 de novembre prop de 300 nens i nenes van participar en la primera edició del Mercat escolar del Recanvi a la Sala Kursaal. L' objectiu de la iniciativa és també el de formar els infants en la prevenció de residus. Aquesta iniciativa ha implicat els alumnes de cinqué de primària.

El mateix dimarts, en una primera part de l'activitat, els alumnes apuntaven els objectes que els hi agradaven abans d'una breu explicació sobre la prevenció de residus. En una segona part, els infants van anar a buscar el que més els hi interessava de les parades.

Hi va haver 272 intercanvisentre els nens i nenes. Això representa 165 kg de residus que no s'han arribat a produir i per tant que s'han previngut i que han suposat un 65% del total dels objectes es van intercanviar entre els nens i nenes assistents.

Imatge de la jornada del passat dimarts amb la canalla.

Es consolida la sisena edició del Mercat del RecanviCedida

Imatge de la jornada del passat dimarts amb la canalla.

Es consolida la sisena edició del Mercat del RecanviCedida

tracking