Diari Més

Meteorologia

Protecció Civil demana precaució pel temporal de pluja i vent previst

Es recomana extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres i allunyar-se del front marítim

Imatge d'una forta tempesta al mirador de la Platja l'Arrabassada.

Protecció Civil demana precaució pel temporal de pluja i vent previstCarles Abelló

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a CatalunyaINUNCATdavant la possibilitat d'incidències localment importants per acumulacions d'aigua i creixement de rius i rieres per les precipitacions intenses i abundants previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir de la matinada i durant tot el dia de dimecres a gran part del territori, a més d'un episodi de fort onatge que pot provocar incidències en el front marítim.

També s'ha emès una prealerta el plaPROCICATpel fort vent que demà afectarà tot el terç nord-oest en especial les zones de muntanya i també al litoral i prelitoral de Tarragona.

L'episodi de pluges s'iniciarà al matí per la part sud i anirà avançant direcció nord. Al prelitoral, des de la comarca de La Selva fins al Baix Camp, elSMCha previst pluja abundant, donant la possibilitat d'increment de rius i rieres de forma sobtada, en el cas que la pluja sigui persistent.

No es descarta que es puguin incrementar els cabals dels rius en altres punts de l'interior de les comarques interiors de Tarragona si les pluges abundants es desplacen cap a aquestes zones al llarg del dia.

Prudència i prevenció

Protecció Civil demana de forma general prendre precaució en les activitats a l'aire lliure i en la mobilitat per la forta pluja, l'onatge i el vent previst, i no apropar-se ni intentar travessar rius ni rieres, sobretot en les capçaleres i en les zones on tinguin cabals significatius. També recorda que cal respectar sempre el tancament dels accessos als passeigs marítims i punts similars per evitar ser arrossegats per un cop de mar, ja que demà l'onatge arribarà als fronts i passeigs marítims.

També davant la previsió de pluja intensa, Protecció Civil alerta de no creuar amb cap vehicle rius o rieres si baixen amb aigua, ja que encara que no hi hagi gaire profunditat el vehicle podria ser arrossegat.

tracking