Diari Més

Política Municipal

L'oposició de Cambrils considera la nova Cap de Gabinet com un 'comissari polític'

Tots els grups consideren que la contractació busca un 'cinquè regidor' per a ERC, «anteposant els interessos de partit als interessos generals del municipi»

Les tres portaveus del pacte de govern muinicipal de Cambrils.

L'oposició de Cambrils considera la nova Cap de Gabinet com un 'comissari polític'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un comunicat conjunt, tots els grups municipals que estan a l'oposició a l'Ajuntament de Cambrils, és a dir, el Partit Popular, Nou Moviment Ciutadà, Ciutadans i l'Assemblea de Cambrils, mantenen les crítiques una vegada confirmada la contractació, com a Cap de Gabinet de l'Alcaldia, d'Aina Carod. Segons assenyalen els grups a l'oposició, l'alcaldessa, Camí Mendoza,«ens va trucar la setmana passada per confirmar-ho, si bé ens va anunciar que signaria el nomenament el dijous 17».

El comunicat afegeix que difícilment la ciutadania deixarà de rebre aquest nomenament amb recel i esperen, afegeixen, que «se'ns expliqui quin ha estat el criteri i el procediment per a decidir-se per aquesta persona per a aquest càrrec, i si hi ha hagut més candidats». Aina Carod, indiquen, per molt vàlida i formada que estigui, «sempre estarà sota sospita d'haver estat contractada més pel seu cognom que per les seves qualitats». De fet, recorden que a banda de ser neboda de l'exvicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira; el seu pare, l'advocat Apel·les Carod Rovira «ha ostentat diversos càrrecs en l'administració catalana, com la delegació de la Generalitat a França, nomenament que ja va ser polèmic».

Els grups de l'oposició també assenyalen que la figura d'Apel·les Carod va ser un element determinant en la negociació del pacte de govern a l'Ajuntament, que actualment aplega ERC, el PSC i CiU. En aquest sentit consideren simptomàtic que cap dels socis de govern d'Esquerra hagi fet cap manifestació pública sobre el nomenament. i afegeixen que «la introducció d'aquest càrrec pot representar una forma de comissariat polític que no farà sinó contribuir a enrarir les relacions internes de l'equip de govern, que són notòriament i manifestament millorables».

tracking