Diari Més

Municipal

Aina Carod s'incorpora com a Cap de Gabinet a Cambrils aquesta setmana

La designació de la neboda de l’exvicepresident  Josep Lluís Carod Rovira desferma les crítiques

Un moment del ple d'aquest dimarts.

L'Ajuntament de Cambrils substituirà l'actual Cap de Comunicació per un Cap de GabinetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aina Carod Requesens, la neboda de Josep Lluís Carod Rovira (ERC), l’exvicepresident de la Generalitat i conseller en cap durant la legislatura del tripartit presidit per Pasqual Maragall s’incorporarà aquesta mateixa setmana com a nova cap de Gabinet a l’Ajuntament de Cambrils, tal com va avançar Diari Més. Segons fonts municipals, la mateixa alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha informat de la incorporació –no sense crítiques– de la nova figura que ha comportat la destitució de Raquel Lozano, la fins ara cap de Comunicació al consistori.

La filtració a la premsa de la possible designació, a principis de mes, va desfermar les crítiques entre els partits de l’oposició a l’Ajuntament cambrilenc. Aquest consideren que la seva possible designació suposa dotar el càrrec d’un perfil clarament polític.

«Les relacions de parentesc d’aquesta persona, filla i neboda de destacats membres d’ERC, sent un d’ells el que va negociar el pacte de Govern a l’Ajuntament de Cambrils, carreguen al càrrec d’alt contingut polític, sense tenir cap constància del perfil professional de la persona seleccionada», asseguraven en un comunicat públic que van signar conjuntament.

La substitució de Raquel Lozano, que va ser triada per consens a principis del mandat municipal, es va aprovar en el plenari d’octubre. Tot i així, el nom d’Aina Carod Requesens no es va voler fer públic ni s’ha confirmat de forma oficial.

Tal com va detallar Diari Més, Aina Carod Requesens és la filla del també cambrilenc Apel·les Carod Rovira, qui va ser blanc de crítiques, l’any 2008, en ser nomenat delegat del Govern a París pel seu germà, l’exvicepresident. Presenta un perfil diferent de de la periodista Raquel Lozano. No té formació periodística però, de fet, ocuparà un nou càrrec pel qual, segons s’ha justificat del govern, es necessita un perfil professional més proper al dret i a la gestió empresarial.

La figura del Cap de Gabinet és un càrrec de confiança que acostuma a designar alcaldia en consonància amb el seu color polític, en aquest cas, Esquerra Republicana.

La substitució de Raquel Lozano, l’actual Cap de Comunicació General de l’Alcaldia, per un nou Cap de Gabinet va ser aprovada el passat mes d’octubre. En el transcurs del ple no es va fer públic qui seria la nova persona que ocuparia el càrrec. ERC, PSC i CiU, el tripartit que governa al municipi, van votar a favor de la decisió. El PP es va abstenir, mentre que el Nou Moviment Ciutadà, Ciutadans i l’Assemblea de Cambrils van votar-hi en contra.

Segons va comunicar el consistori cambrilenc, el canvi s’havia de materialitzar a mitjans d’aquest mes de novembre. Al llarg del ple municipal hi va haver múltiples intervencions per part dels partits que van votar en contra, que van demanar que es fes públic qui seria aquest «càrrec de confiança» i que afirmaven no entendre aquest canvi al consistori.

tracking