Diari Més

Gastronomia

Un showcooking d'estrella Michelin a la 3a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

També es produirà l''Arrencada del primer calçot', acte que marca simbòlicament l'inici de la temporada de calçotades

Imatge de la presentació de la 3a Jornada Gastronòmica del Calçot.

Un showcooking d'estrella Michelin a la 3a Jornada Gastronòmica del CalçotCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pati de Valls acollirà el proper dissabte 19 de novembre la 3a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls. L’acte central d’aquesta jornada serà un showcooking de cuina del calçot de la mà de dos xefs amb estrella Michelin: Nandu Jubany, xef dels restaurants Can Jubany, Mas d’Osor, Serrat del Figaró i Foc Sentosa a Singapur, entre d'altres; i Carles Gaig, del restaurant la Fonda Gaig a Barcelona. També hi participaran dos xefs vallencs: Àngel Solé, del restaurant Ca l'Àngel i el Petit Cup; i Joan Castells, xef del restaurant Portal 22.

Els assistents podran gaudir de la preparació de plats a base de calçot. Concretament, Carles Gaig cuinarà una crema de calçot, mentre que Nandu Jubany prepararà tres especialitats: calçots de Valls escalivats amb mantega d’ametlla, moixernons i anxova; calçots arrebossats amb la seva terra i calçots amb romesco. Per la seva part, Àngel Solé elaborarà un suquet de pop amb salsa de calçot i Joan Castells un llom de xai amb pesto calçot i crumble de bolets. Cada plat presentat al showcooking estarà maridat amb un vi de la DO Tarragona dels cellers Adernats (Nulles) Mas Vicenç (Cabra del Camp), Mas Bella (Masmolets, Valls) i Estol Verd (Rodonyà).

La cuina de calçot, també al mercat de tastets

Els assistents també podran degustar 8 tastets de cuina del calçot elaborats per 8 restaurants membres de l’associació de Restauradors de Valls: Ca l'Àngel, Restaurant Casa Fèlix, K de Valls, Planeta Kasteller, Restaurant Luga, Masia del Pla, Portal 22 i El Tast. Les especialitats que s’oferiran, com la Pizza de Calçots o la Calçoburguer entre d’altres, es podran adquirir pel preu de 2 euros. A més, també hi haurà tastets aptes per a celíacs. Tots els tastets es podran combinar amb els quatre vins que es presentaran al showcooking al preu d'un euro la copa.

L’Arrencada del primer calçot donarà l’inici simbòlic a la temporada de calçotades

La jornada també comptarà amb un acte simbòlic i institucional: l’Arrencada del primer calçot. Aquest es realitzarà en un camp de conreu d’un productor adherit a l’IGP Calçot de Valls a les 10h i marcarà simbòlicament l’inici de la temporada de calçotades. Posteriorment, a les 11.00 hores, la Sala de Plens de l'Ajuntament acollirà un acte institucional en el qual s'atorgarà la distinció vitalícia d'Amiga de l'Autèntica Calçotada a Ada Parellada.

El regidor de Comerç i turisme, Òscar Peris, encara de forma molt positiva aquesta noca edició, que considera «clau per al desenvolupament d'una oferta turística i gastronòmica de qualitat i singular de la ciutat de Valls i la comarca de l'Alt Camp, ja que posa en valor una cuina i un producte agrícola molt arrelats al territori i a l'hora en reivindica l'origen vallenc».

tracking