Diari Més

Laboral

L'AMI vol que els càrrecs electes municipals treballin el 6 de desembre

Proposen que organitzin actuacions cíviques, socials i solidàries

Foto de família dels membres de l'AMI un cop acabada la reunió al seminari de Tarragona.

L'AMI vol que els càrrecs electes municipals treballin el 6 de desembreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha proposat que els càrrecs electes de tots els municipis, estiguin adherits a l'entitat o no, treballin el 6-D organitzant accions cíviques, socials i solidàries. A més, proposen que ho acompanyin amb la lectura d'un manifest que encara s'ha de redactar però que defensarà els drets de Catalunya i, probablement, farà alguna referència a la Constitució. La proposta, debatuda aquest divendres a la reunió del comitè executiu i el consell directiu de l'AMI a Tarragona, només fa referència a càrrecs electes i no inclou el funcionariat. La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha apuntat que les actuacions de caràcter social, solidari i cívic se solen fer en exteriors, i no en dependències municipals.

Lloveras ha explicat que els càrrecs electes «treballen 365 dies a l'any» i, per tant, considera que «no hi ha cap fet excepcional en què un alcalde o un càrrec electe treballi en un dia festiu». «Proposarem que treballin i que de manera especial prioritzin els actes cívics», ha concretat la presidenta de l'AMI, que ha detallat que va dirigit a tots els ajuntaments de Catalunya perquè creu que «tots ho veuran correcte». Sobre si els actes es realitzaran dins o fora de dependències municipals, Lloveras ha explicat que aquest tipus d'actes se solen realitzar en exteriors i no dins de l'Ajuntament. Tot i que l'AMI ha deixat llibertat perquè cada municipi organitzi els actes que consideri, la presidenta de l'entitat ha posat damunt la taula «recaptes d'aliments o participar en La Marató»: «no podem definir exactament l'acte perquè partim de la base que cada ajuntament té les seves característiques i veurà quina és la millor manera de contribuir».

D'altra banda, la demanda de l'AMI va només dirigida a càrrecs electes i deixa fora de la proposta els funcionaris, per evitar perjudicar ningú, segons Lloveras. «El 6 de desembre és un dia festiu i val la pena aprofitar-lo fent aquests actes», ha dit.

Campanya internacional

El comitè executiu i el consell directiu de l'AMI s'ha reunit aquest divendres al Seminari de Tarragona, on han iniciat una nova campanya per explicar al món la situació política de Catalunya. Així, diversos alcaldes de municipis adherits a l'AMI explicaran, mitjançant uns fulletons, el procés de construcció d'un nou estat a representats i pobles d'arreu del món. Lloveras ha detallat que el document es farà arribar als més de 270 ajuntaments internacionals que hi ha agermanats i, a banda, a les 100 ciutats més grans del món i a 194 capitals mundials. Els fulletons s'han editat en sis llengües, en català, castellà, francès, anglès, italià i alemany, i hi ha la visió de diversos alcaldes de municipis adherits a l'AMI on s'explica on és Catalunya o la seva voluntat d'autogovern.

tracking