Diari Més

Les residències de gent gran Alt Camp i Montserrat Cuadrada tindran noves places públiques

Es guanyaran 10 places subvencionades per la generalitat entre tots dos centres

Imatge de la residència Alt Camp de Valls.

Les residències de gent gran Alt Camp i Montserrat Cuadrada tindran noves places públiquesInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les residències Alt Camp i Monserrat Cuadrada, serveis dependents de l’Ajuntament de Valls a través del Pius Hospital i la Fundació Vilaniu respectivament, ampliaran el nombre de places que reben finançament públic de la Generalitat. En total s’ampliaran 10 places, cosa que representa un increment del 11,6% de la capacitat conjunta de les places que reben subvenció de la Generalitat en els dos centres.

L’ampliació de les places publiques es produeix a través del programa del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el qual en subvenciona a tota Catalunya. Amb la mesura, es reconverteixen 10 places que fins ara tenien caràcter privat amb places col·laborades que s’assignaran d’acord amb la llista d’espera existent. Així es facilitarà l’accés a una plaça geriàtrica ja que al tractar-se de places col·laborades són molt més econòmiques per a l’usuari, amb un finançament compartit en què la Generalitat aporta de mitjana 1.100 euros mensuals i el beneficiari 600 euros.

Les 10 places que passaran a ser publiques se sumaran a les 86 que ja tenien en conjunt les dues residències de Valls. La Residència Alt Camp ampliarà en 7 les 50 places subvencionades per la Generalitat que disposa en l’actualitat, mentre que Monserrat Cuadrada incrementarà 3 places fins a situar-se en un total de 39. D’aquesta manera, el nombre de places col·laboradores per a la gent gran que reben subvenció de la Generalitat a les dues residències se situarà en 96, cosa que representa un 68% del total.

Al Camp de Tarragona s’amplia el nombre de places col·laboradores amb finançament públic en 150 i a tot Catalunya en 750.

tracking