Diari Més

La Diputació destinarà 100.000 euros a la reordenació del trànsit d'accés a Siurana

La institució també impulsarà l’adequació de les instal·lacions de l’Escola de Música de Falset, a les quals farà la mateixa aportació econòmica

Es posarà solució al col·lapse vial que hi ha actualment a l'accés a Siurana.

La Diputació destinarà 100.000 euros a la reordenació del trànsit d'accés a SiuranaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona destinarà 200.000 euros a dos projectes cabdals del Priorat: la reordenació del trànsit a d’accés a Siurana per solucionar el col·lapse viari que s’hi forma i la construcció d’un espai adequat per a l’Escola de Música de Falset. Aquests projectes es faran efectius en uns mesos, un cop s’hagin signat els convenis amb els ajuntaments de Cornudella de Montsant i de Falset. L’aportació de la institució provincial es completa amb les dotacions econòmiques incloses al Pla d'Actuació Municipal (PAM) i la redacció dels projectes per part del servei Enginyeria municipal de la Diputació.

Per una banda, es desenvoluparà el pla estratègic que l'Ajuntament de Cornudella de Montsant ha ideat per acabar amb el col·lapse viari de l’accés a Siurana i garantir la seguretat dels visitants. El projecte, que comptarà amb l'aportació de 100.000 euros per part de la Diputació, contempla la construcció de 7 aparcaments ubicats en diferents punts de Siurana. Els espais que s'habilitin estaran orientats a diferents tipus d'usuaris, autobusos, cotxes, visitants, fet que permetrà reordenar el trànsit i evitar el col·lapse de cotxes que darrerament aparcaven als vorals de l'única carretera d'accés a Siurana.

Per altra banda, s’adequaran les instal·lacions de l’Escola de Música municipal de Falset mentre s’enllesteixen l’equipament que l’ha d’acollir definitivament. El projecte, que ha redactat la Diputació de Tarragona i que finançarà amb 100.000 euros, permetrà adequar un espai a la segona planta del Teatre l'Artesana, on s'imparteixen les classes actualment de forma provisional.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, afirma que aquestes actuacions fomenten el creixement sostenible de la comarca i n'impulsen el seu desenvolupament. En aquest sentit, Poblet ha destacat que aquests projectes tenen l’objectiu de promoure els actius turístics, patrimonials i paisatgístics del territori i de garantir l’accés a l’educació, i en especial a la formació musical.

tracking