Diari Més

Successos

Jutgen sis persones per inducció a la prostitució a un club de Torredembarra

Entre els acusats es troben tres germans que s’encarregaven d’enganyar nou noies que venien de Brasil pensant que els oferirien una feina

Fotografia d'arxiu d'un judici a un grup que portava noies de Brasil per prostituir-se a Girona.

Jutgen sis persones per inducció a la prostitució a un club de TorredembarraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Tarragona jutjarà aquest dimarts a sis persones, tres homes i tres dones, acusats dels delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i per determinació a la prostitució, que van cometre els delictes en un club d’altern de Torredembarra. Entre els processats es troben les dues administradores d’una societat que gestionava el Club Lapsus, situat a la carretera N-340 de Torredembarra, segons relata la representant del Ministeri Fiscal en les seves conclusions provisionals.

Segons aquest relat dels fets que es jutjaran, des de 1998, les dues administradores de l’establiment, M.L.L. i K.P., vivien d’obtenir beneficis de les dones que exercien la prostitució dins el club i s’encarregaven de controlar els diners que es cobraven per les activitats sexuals que duien a terme les noies. Al llarg de l’any 2010, A.L.L., germà d’una de les gestores de l’establiment que no ha pogut ser detingut, viatjava a Sud-america i es posava en contacte amb joves del Brasil, a les quals convencia perquè vinguessin a Barcelona amb la promesa de que obtindrien una feina al nostre país.

D’aquesta manera, nou noies van acceptar fer el viatge que tenia com a destí l’aeroport del Prat. A.L.L. facilitava les documentacions necessàries per entrar a Espanya «de manera fraudulenta», segons narra el Ministeri Fiscal. També els enviaven diners en efectiu i un bitllet d’anada i tornada i una reserva a un hotel de Barcelona per tal de fer-les passar per turistes. En arribar a Barcelona, els acusats les conduïen directament al club d’altern, on les noies començaven a exercir la prostitució. L’operació es va repetir en nou ocasions.

El 18 d’octubre de 2010 es va dur a terme una operació policial conjunta de Mossos d’Esquadra i Cuerpo Nacional de Policia que va acabar amb la detenció dels sis processats, tot i que no van poder localitzar al germà d’una de les dones, A.L.L. A l’operació es van arrestar a onze persones, però l’objectiu era trobar als sis que dimarts seuran al banc dels acusats. Aquella nit es van identificar 21 noies que exercien la prostitució: 12 eren brasileres, 6 romaneses, 1 russa i 1 txeca. Vuit d’elles es trobaven en situació irregular a Espanya.

Els processats, entre els quals es troben tres germans: J.M.E.G., N.E.G., J.M.E.G., presumptament estripaven el bitllet de tornada a Brasil i la reserva de l’hotel en pujar al cotxe, un turisme de la marca Crysler, amb el que feien els desplaçaments. Els hi treien els diners que A.L.L. els hi havia donat i les obligaven a tornar-los les quantitats invertides en el seu viatge des de Brasil. D’aquesta manera, continua la fiscal, es veien obligades a pagar un deute mitjançant l’exercici de la prostitució.

Els acusats es lucraven de l’explotació d’aquestes noies. En la intervenció policial es van trobar sota el coixí d’un sofà 1.200 euros en un altre domicili es van confiscar 15.550 euros més.

Quatre de les noies es van convertir en testimonis protegits, quina identitat no es revelarà a la vista oral. A més de les penes, s’ha dictat una ordre d’allunyament i la prohibició d’apropar-se a menys de 1.000 metres al seu lloc de treball i al seu domicili durant 9 anys.

tracking