Diari Més

S'alliberen més de 200 tortugues mediterrànies al parc natural del Montsant

L'espècie es troba molt amenaçada

Els rèptils alliberats aquest dilluns.

S'alliberen més de 200 tortugues mediterrànies al parc natural del MontsantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 200 tortugues han estat alliberades aquest dilluns al parc natural del Montsant, al Priorat, per un programa de reintroducció a càrrec del departament de Territori i Agricultura de la Generalitat, el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i un centremenorquí de recuperació de fauna salvatge, que cedeix part dels exemplars.

L'espècie alliberada, lesTestudo hermanni hermanni, es troba amenaçada. És per això que laGeneralitat duu a terme el projecte de reintroducció al Parc Natural de Montsant des de 2005 i, amb les d'aquest dilluns, sumen 3.000 exemplars reintroduïts per aconseguir una població estable.

La tortuga mediterrània s'extingeix per la destrucció del seu hàbitat natural, sobretot pels incendis forestals, i per la captura per ser destinades al mercat de mascotes, que és il·legal. Aquest rèptil té una de les distribucions geogràfiques més reduïdes d'Europa Occidental i només es troba a Catalunya, València i les Balears. A Catalunya estan localitzades als parcs naturals del Garraf, del Delta de l'Ebre, de la Serra d'Irta, de Montsant, al Paratge natural de l'Albera i a la Serra de Llaberia.

L'única població natural que es conserva és a l'Albera i l'estratègia és potenciar-ne la creació de noves poblacions dins de l'àrea de distribució històrica i potencial d'aquesta espècie greument amenaçada.

tracking