Diari Més

Societat

Els veïns detecten una desena més de cases ocupades a Vilafortuny

A moltes hi ha els panys canviats i un tràfec de vehicles i persones poc habituals a la zona

Els veïns han detectat també un habitatge ocupat al carrer de Guatemala.

Els veïns detecten una desena més de cases ocupades a VilafortunyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Panys canviats a habitatges de propietat bancària, el tràfec de vehicles i persones poc habituals a la urbanització, són alguns dels indicis que ha fet que els veïns detectin una desena més d’habitatges que podrien haver estat ocupats en els darrers mesos a la urbanització cambrilenca de Vilafortuny.

L’ocupació de cases a la zona s’estén com una taca i els veïns veuen amb preocupació un fenomen que contribueix a la degradació d’una urbanització que, tradicionalment, ha destacat per la seva tranquil·litat i qualitat de vida. Els veïns han detectat l’entrada a cases buides dels carrers Saragossa, Clavells i Roger. En aquest darrer carrer els veïns van veure la descàrrega d’objectes a l’interior de l’habitatge.

Tanmateix, l’ocupació d’habitatges s’ha estès també al carrer Josep Maria Subirats –on s’han ocupat almenys tres apartaments d’un dels pocs edificis de pisos que hi ha a la urbanització– i als carrers Joaquim Mir i Guatemala. Tots aquests carrers es caracteritzen per trobar-se a zones tranquil·les i amb poca densitat de població, almenys a l’hivern, els que permet els ocupes entrar als habitatges i connectar-se amb la xarxa d’aigua i al subministrament elèctric sense aixecar l’alerta entre els veïns. En la majoria dels casos es tracta de grans habitatges, cases unifamiliars, que han quedat en mans de les entitats bancàries, les quals no fan res per desallotjar els ocupes.

Els veïns consideren que és un greuge haver de pagar «alts» impostos per viure a la urbanització.

tracking