Diari Més

Tradició

Dues colles tarragonines es proclamen campiones de Catalunya de Sardana Esportiva

La colla Xerinola, formada per nens d'entre 6 i 12 anys, i la colla infantil Petits Tarragona Dansa, d'adolescents d'entre 13 i 16 anys, van vèncer en les seves respectives categories

Les colles Xerinola

Dues colles de sardanes tarragonines es proclamen campiones de CatalunyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça del Pati de Valls ha acollit aquest diumenge la final del Campionat de Colles Sardanistes de Catalunya de Sardana Esportiva, el la qual hi han participat colles de Tarragona, Barcelona, Lleida, Sitges, Cassà de la Selva, Vic i Sabadell.

Les colles tarragonines, que pertanyen a l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, van guanyar dues de les tres categories disputades. Per una banda, la colla alevina Xerinola, formada per nens d’entre 6 i 12 anys, es va proclamar per segona vegada en la seva història campiona de Catalunya. Per altra banda, la colla infantil Petits Tarragona Dansa, formada per adolescents entre 13 i 16 anys, va revalidar el campionat que també va aconseguir la temporada passada.

D'aquesta manera, Tarragona es posiciona com una de les ciutats punteres en la modalitat de Sardana Esportiva, que combina la tradició i la competició. El concurs de Valls, organitzat per la Unió Anelles de la Flama, va comptar també amb la participació d'alguns elements tradicionals de la ciutat vallenca, com la Mulassa, els Gegants o la Muixeranga i la música de la Cobla Contemporània.

tracking