Diari Més

Vila-seca es declara 'imparable' en la lluita contra la leucèmia

El tenor Josep Bros serà el protagonista de la Gala Benèfica d’aquest mateix divendres

La petita Clàudia, que va superar una leucèmia quan tenia pocs mesos de vida, es va convertir en la protagonista de la presentació.

Vila-seca es declara 'imparable' en la lluita contra la leucèmiaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà el concert extraordinari destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, i en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”.

L’edició d’enguany tindrà com a protagonista el tenor català Josep Bros, que actuarà acompanyat per Marco Evangelisti al piano. Aquesta és la segona vegada que Bros actua en el marc d’aquesta gala solidària, ja que va cantar a la gala benèfica de l’any 2006.

Durant la roda de premsa de presentació del concert que es va celebrar el dimecres passat, Bros va assegurar sentir-se honrat de poder aportar el seu gra de sorra a la causa de Vila-seca, i va confessar sentir-se molt ben acollit tant per la ciutat com per l’Auditori.

Durant la presentació també es va renovar el conveni de col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”, pel qual l’entitat fa entrega de 15.000 euros a la Fundació Privada Auditori Josep Carreras, dels quals 10.000 es donaran íntegrament a la gala benèfica.

L’important són els resultats

Geremí Camí, director d’Institucions de ‘CaixaBank’, va aprofitar l’acte per posar de manifest la satisfacció que suposa per a l’entitat poder col·laborar amb causes com la de Vila-seca i, de retruc, la Fundació Josep Carreras, i va recordar que el més important de totes aquestes accions no són els convenis ni les fotografies, sinó els receptors de tota la feina feta, posant com a exemple la seva filla Clàudia, una nena de dos anys i mig que va superar una leucèmia diagnosticada amb tres mesos de vida i que va acabar convertint-se en la simpàtica protagonista de la roda de premsa.

Per la seva banda, Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, va explicar que la Fundació compta amb una massa social de 80.000 persones que, juntament amb institucions com l’Ajuntament de Vila-seca, fan possible la recerca i la cura de la leucèmia. Prats va explicar que l’aportació del concert benèfic de Vila-seca ronda els 200.000 euros, un import que els permet «comprar coses com un aparell de sequenciació, o construir una sala blanca que permet manipular virus, cèl·lules o bacteris per assajos clínics, o fins i tot mantenir un laboratori bàsic de recerca durant gairebé 2 anys». Prats va afegir que gràcies a totes les aportacions s’està aconseguint augmentar l’índex de supervivència dels malalts, així com la seva qualitat de vida. «A la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia hi ha tot un raconet que és de Vila-seca», va concloure.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002 amb l’actuació de Josep Carreras, i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu. L’Auditori Josep Carreras ja ha acollit 650 concerts amb l’assistència de gairebé 191.000 espectadors, des de la seva inauguració el novembre del 2002. Durant la roda de premsa l’alcalde Josep Poblet va voler agrair a Josep Bros el seu compromís amb la cultura i el territori, lamentant que, sovint, els escenaris que queden lluny dels grans circuits, com és el cas de Vila-seca, queden oblidats o menystinguts.

«Hem preparat un programa variat per acostar-nos a tots els públics»

Així va definir Josep Bros la selecció que conforma el programa de la Gala Benèfica 2016. El reconegut tenor barceloní va aprofitar la roda de premsa de presentació del concert per explicar que el programà inclourà cançó catalana, italiana i francesa, així com òpera i sarsuela, i va afegir que ha estat confeccionat amb «molta cura i molt entusiasme» perquè tothom pugui acostar-se a la música a través del cant, l’instrument, segons Bros, més directe i complet que existeix, i que permet transmetre més emocions. El tenor català,considerat un dels màxims exponents del belcanto romàntic dels últims anys, i precisament aquest mateix mes de novembre celebra els 25 anys de professió, dues dècades i mitja durant les quals ha actuat als escenaris més prestigiosos de tot el món i ha estat reconegut amb nombroses distincions i guardons per les seves interpretacions. Josep Bros actuarà acompanyat per Marco Evangelisti al piano.

tracking