Diari Més

Festes

Altafulla encara la recta final de la Festa Major de Sant Martí

L’Ajuntament ha volgut prioritzar per sobre de tot la «gratuïtat de la gran majoria dels actes per tal que en pugui gaudir tot el poble»

El seguici complet sortirà el dia del patró.

Altafulla dóna el tret de sortida a la Festa Major de Sant MartíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Altafulla encara aquest dijous la recta final del programa d’actes de la Festa Major de Sant Martí. Una festivitat en què l’Ajuntament ha volgut prioritzar per sobre de tot la «gratuïtat de la gran majoria dels actes per tal que en pugui gaudir tot el poble», segons ha remarcat la regidora de Cultura i Festes, Montse Castellarnau. El programa es reprèn avui a dos quarts de 9 del vespre amb els tradicionals corretraques i correbars del Grup de Diables. Un recorregut per diferents establiments del municipi, des de la plaça del Pou fins la Geladeria La Perla que culminarà al parc del Comunidor amb la festa de l’Empalmada. Enguany els assistents podran gaudir de discoteca mòbil i venda de llonganissa.

La jornada central de la festivitat, però, no serà fins aquest divendres 11 de novembre. El toc de matinades donarà el tret de sortida a les 6 del matí a la diada de Sant Martí. A les 8 a les antigues escoles Teresa Manero, hi ha programat el tradicional Esmorzar de l’Arengada per encarar amb forces les escales del carrer del Forn amb el Pilar Caminant per les Escales dels Castellers d’Altafulla, a partir de dos quarts d’11. Un cop a dalt, a l’Església de Sant Martí, se celebrarà l’Ofici de Festa Major que culminarà amb la processó per la Vila Closa. L’actuació dels Grallers i els Bastoners, a partir de la 1 del migdia a la plaça del Pou, tancaran el matí.Enguany posarà el punt i final a la jornada central de la festivitat el concert audiovisual ‘Els sirgadors. La terra ensomniada’. L’espectacle tindrà lloc a les 11 de la nit al Casal La Violeta. L’entrada és gratuïta.

El dissabte 12 de novembre serà el torn del vermut electrònic dels Castellers, a partir de les 12 del migdia; i del concert de gralles, a dos quarts de 8 de la tarda a les escales de la Plaçeta.

Les festes finalitzen el diumenge dia 13 amb el correfoc i els versots dels diables a les vuit del vespre i una hora després es podrà veure el castell de focs de fi de festa.

tracking