Diari Més

Els Gegants i la solidaritat marquen la jornada festiva a El Morell

Aquest diumenge al matí s’ha celebrat la XIV trobada de Gegants, que ha coincidit amb una masterclass de zumba organitzada per Hol·la Genís

La cercavila de la XIV Trobada Gegantera ha començat al Passeig Joan Maragall.

Els Gegants i la solidaritat marquen la jornada festiva a El MorellGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Sant Martí d’El Morell ha viscut, aquest matí, dos dels actes que han aplegat més habitants. D’una banda, el Passeig Joan Maragall ha acollit la XIV Trobada de Gegants; mentre que al Pavelló Municipal s’hi ha dut a terme una masterclass de zumba solidària organitzada per l’associació Hol·la Genís.

Les colles de l’Institut Pere Mata de Reus, Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet, Les Borges Blanques, Falset i La Riera de Gaià han acompanyat els dos gegants d’El Morell en una jornada matinal que ha aplegat un centenar de veïns. Els elements s’han citat al Passeig Joan Maragall a les onze del matí i, en acabar la missa, han començat la cercavila pels carrers del municipi.

Hol·la Genís se suma al programa de Festa Major

A la mateixa hora ha començat, al Pavelló Municipal, una sessió de Zumba que s’ha allargat fins a les dues del migdia i a la qual han participat unes 200 persones. La masterclass, organitzada per l’associació Hol·la Genís, s’ha celebrat com a colofó a la tercera cursa solidària que va recollir uns 22.000 euros fa un mes.

Ginés Sánchez, membre de l’associació i pare del Genís, he remarcat que la masterclass «és un fet excepcional que serveix per tancar la jornada que vam començar amb la cursa. Estem molt satisfets amb la participació de gent d’El Morell i d’altres pobles del voltant però no volem estar fent actes tot l’any perquè som una associació molt petita i la cursa ja ens porta molta feina però també molts fons».

Sánchez ha volgut agrair el suport que reben de l'Ajuntament, totes les persones i les empreses, fent especial referència a Maite Salmerón, qui «va tindre la idea de fer la classe de zumba i va buscar uns monitors professionals que també s’han solidaritzat». Tots els fons recaptats amb la III Cursa Solidària i aquesta sessió de zumba es destinaran a la investigació contra el càncer infantil, i es donaran a tres causes benèfiques: l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Casa Ronald McDonald de Barcelona i la fundació Make a Wish Spain.

Ginés Sánchez ha volgut remarcar la importància de «continuar amb aquests actes solidaris perquè nosaltres tenim la sort que el Genís s’ha aconseguit curar però sabem que és molt dur per les famílies que pateixen i s’ha de seguir investigant per lluitar contra el càncer infantil». Des de l’any 2013 l’associació Hol·la Genís ha aconseguit recaptar prop de 80.000 euros.

Unes 200 persones han acudit a la masterclass de zumba al Pavelló Municipal

Els Gegants i la solidaritat marquen la jornada festiva a El MorellGerard Faiges

tracking