Diari Més

Infraestructures

Adif enderroca construccions buides a Reus i Cambrils per evitar-hi ocupes

Naus i casetes sense ús ferroviari a tocar d’ambdues estacions aniran a terra en pocs mesos amb una inversió de 56.000 euros

Un dels trams de vies que passen per la ciutat de Reus.

Adif enderroca construccions buides a Reus i Cambrils per evitar-hi ocupesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Instal·lacions de l’àmbit ferroviari que es troben a tocar de les estacions de Reus i de Cambrils i que han quedat darrerament en desús aniran a terra en els propers mesos. Adif ha invertit prop de 56.000 euros en la confecció i consumació d’un projecte que contempla l’enderroc d’algunes «naus de petites dimensions» i de «casetes» properes a les vies per «evitar-ne una degradació de l’estat i també possibles situacions d’ocupació» arran de l’abandonament de les edificacions, tal com apunten fonts de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries. Es tracta de construccions, la localització concreta de les quals Adif no ha precisat, que al seu moment van tenir vinculació amb el pas dels trens pels punts on encara s’ubiquen i que, amb el temps, han perdut la funció que les va fer aixecar i han quedat tancades.

En romandre buides i sense previsió de recuperar cap tipus d’activitat, Adif ha optat per fer-les desaparèixer. De fet, el mateix projecte, que és «similar als que s’estan portant a terme també ara a altres punts», tal com punten les mateixes fonts, inclou en el seu pressupost idèntiques actuacions a l’entorn de l’estació de la localitat gironina de Llançà. L’enderroc de les instal·lacions es materialitzarà a través de dues partides: una de 48.000 euros per al projecte pròpiament dit i per a l’obra que es realitzarà als equipaments dels tres municipis i una de vora 8.000 euros més reservada únicament per a la direcció dels treballs. Ambdós capítols van ser adjudicats a les respectives empreses entre l’11 i el 28 del passat mes d’octubre, fet pel qual l’inici de les feines podria produir-se de manera imminent.

Reparar el tancament de les vies

Adif ja havia portat a terme, també durant aquest 2016, altres obres a l’entramat ferroviari que travessa la capital del Baix Camp. A l’estiu, s’executaven millores als tancaments que protegeixen les vies a l’entorn més immediat de l’estació de tren de Reus. Adif se n’encarregava per cobrir un tram de quatre metres que havia quedat malmès, probablement per l’acció de persones que van voler obrir-hi un accés, i «podia donar peu a l’accés indegut de vianants» que aprofitessin per creuar.

Fonts de l’empresa depenent del Ministeri de Foment concretaven en aquell moment que les feines en els diferents punts venien motivades per «evitar la perillositat» que suposava mantenir les tanques en aquelles condicions, especialment donada la «proximitat de centres escolars», tot i que no precisaven tampoc en aquest cas la ubicació exacta del tram en què estava previst portar-les a terme. En total, Adif va invertir uns 8.000 euros en una reparació programada per allargar-se durant prop de dos mesos. L’Escola Joan Rebull i l’Escola Montsant són les dues més properes al traçat de les vies pel municipi, el qual salven gràcies a un pas habilitat per a l’avinguda Onze de Setembre. Al març, Reus estrenava les noves instal·lacions per a la millora de l’accessibilitat a l’estació, amb una inversió de 2 milions.

tracking