Diari Més

Salut

Un nou cas de legionel·losi a Salou eleva el nombre d'afectats a dotze

Salut ha confirmat la detecció d’un altre malalt que s’hauria allotjat a l’hotel Jaume I al setembre

Pla obert de l'hotel Jaume I de Salou on hi ha hagut un brot de legionel·losi. Imatge del 6 d'octubre de 2016

brot, legionel·losi, Salou, Jaume I, hotelACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha confirmat la detecció d’un nou cas de legionel·losi a Salou, que se suma als onze afectats –un dels quals va morir– que el secretari de Salut Pública, Joan Guix, va confirmar el 18 d’octubre. Com la resta de malalts, aquest nou afectat s’hauria allotjat a l’hotel Jaume I de Salou durant el mes de setembre. Les mostres ambientals recollides a l’establiment hoteler van donar positiu de legionel·la i el departament de Salut ha confirmat a Diari Més que resta conèixer encara el resultat de creuar-les amb les mostres clíniques dels malalts per tal d’assegurar que és el focus causant del brot.

Amb aquest nou cas, s’eleva a la dotzena el nombre de turistes que van contagiar-se, suposadament, a l’hotel Jaume I. El passat 6 d’octubre va morir un home, de mitjana edat, de la comunitat de Madrid i el departament confirmava sis afectats més pel brot a Salou: persones d’entre 50 i 82 anys, entre les quals hi havia dos catalans de la Catalunya Central, dos d’altres comunitats autònomes i dos ciutadans de la Unió Europea, un irlandès i un francès, que havien estat allotjats a l’Hotel Jaume I de Salou, que va tancar el 2 d’octubre.

El 18 d’octubre, la xifra s’elevava ja fins als onze afectats a Salou.

Durant aquest mes d’octubre, Salut va localitzar també traces del bacteri legionel·la a les escoles del Vendrell Marta Mata, Pau Casals i Garbí, i les escoles bressol Ralet-Ralet, El Puig i Botafoc. Els serveis de l’Ajuntament del Vendrell van començar els tractaments que marca el protocol de prevenció i control de legionel·la en aquests centres, els quals han continuat amb el seu funcionament habitual.

Traces a Calafell

També durant el mes d’octubre es van trobar traces del bacteri a les conduccions d’aigua de dues escoles de Calafell. Concretament, a l’escola Santa Creu i a la Mossèn Cinto Verdaguer. Les quantitats detectades, però, no implicaven cap risc de contagi. Els casos tarragonins no són els únics a Catalunya. L’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga l’origen de tres casos més declarats a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), on va morir un home de 89 anys el passat 10 d’octubre afectat pel brot. Dos veïns més d’aquesta localitat van quedar contagiats, però van rebre l’alta mèdica.

tracking