Diari Més

Urbanisme

Cambrils licitarà la demolició del pont de l'antiga N-340 en breu

La Junta de Govern Local va aprovar definitivament la primera fase del projecte que contempla la urbanització Baix Camp

Imatge de com quedarà la zona que es va utilitzar durant la presentació del projecte, al 2015.

Cambrils licitarà la demolició del pont de l'antiga N-340 en breuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils licitarà, properament, els treballs per enderrocar el pont de l’antiga carretera N-340. D’aquesta manera es donarà llum verd, seguidament, a la primera fase del projecte que té com a objectiu final transformar l’antiga carretera en una via urbana on predomini la circulació per als vianants davant de la circulació rodada. Tanmateix, amb l’enderrocament del pont, s’eliminarà la barrera històrica que suposa sobre la riera d’Alforja de l’antic traçat viari de l’N-340.

El projecte, que té tres fases, afecta una superfície de 12.205,23 metres quadrats. La primera fase contempla, a més de la demolició del pont, la urbanització parcial de l’avinguda Baix Camp. En una segona fase, es construirà un nou pont sobre la riera d’Alforja. S’urbanitzarà el passeig central de l’avinguda Baix Camp en la tercera i última fase. En aquesta primera s’inclou també la renovació parcial de la urbanització, inclosa la pavimentació dels passos per als vianants i de la vorera sud, amb el canvi de serveis necessaris a la zona, així com la re urbanització de les calçades laterals i voreres al voltant del nou pont, adaptant la seva rasant a la nova situació hidràulica. Un cop enderrocat el pont sobre la riera, es construirà un passeig central de 16 metres d’amplària, es construiran dos laterals de circulació rodada amb doble carril cadascun i la vorera lateral sud.

Nou mobiliari urbà

El projecte contempla també la construcció de dues plataformes elevades en la confluència del carrer Jacint Verdaguer amb el carrer Ramon Berenguer IV, i del carrer de l’Oli amb el carrer de Sant Isidre. També s’adaptaran les calçades i voreres del voltant del nou pont a la nova rasant, es col·locarà mobiliari urbà i es plantarà nou arbrat en la vorera lateral sud.

D’altra banda, es completarà la xarxa de sanejament d’aigües pluvials i la xarxa d’enllumenat públic amb la instal·lació de noves lluminàries en les dues plataformes per als vianants i en els extrems del nou pont, entre d’altres actuacions.

tracking