Diari Més

Crim dels Pallaresos

La defensa del detingut nega que les restes del cotxe siguin de Carme Gallart

El jutge ha aixecat gairebé tot el secret de sumari de l'assassinat de la veïna dels Pallaresos

Captura d'un frame de vídeo amb un pla obert de l'acusat, custodiat pels Mossos, a punt d'entrar al vehicle policial, el 16 de març del 2016

presó, acusat, desapareguda, Els Pallaresos, jutge, homicidi, donaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Ramon Franch, l'agent immobiliari detingut per la desaparició i presumpte assassinat de la veïna dels Pallaresos, Carme Gallart, nega que les restes biològiques trobades en un cotxe que el seu client va demanar prestat a una amiga siguin restes d'ADN de Gallart, tal com manté la investigació dels Mossos d'Esquadra. Segons l'advocat que defensa el detingut, Tomás Gilabert,es tracta de «fluids no prou representatius» per determinar que sigui ADN de la veïna assassinada.No obstant això, els investigadors sostenen la seva certesa que les mostres biològiques trobades entre la porta del maleter i el para-xocs del darrere pertanyen a Gallart.

A més, el jutjat número 3 de Tarragona ha aixecat aquest dimarts la major part del secret de sumari del cas. D'aquesta manera, a partir d'ara la defensa té cinc dies per presentar al·legacions.

Hipòtesis contràries de les dues parts

La hipòtesi principal és que els rastres trobats al cotxe en qüestió coincideixen amb els d'un cos en ser introduït en un maleter i xocar el cap a l'exterior per aquesta operació. Peròsegons l'advocat de l'agent immobiliari, les proves d'altres dotze mostres biològiques trobades en un altre vehicle del detingut, un cotxe que no usava habitualment, han donat negatiu en sang.

Gallart, de 65 anys, va ser vista per última vegada a la parada d'autobús dels Pallaresos el 18 de juny de l'any passat.Nou mesos després, els Mossos van detenir l'agent immobiliari deTarragona com a presumpte autor dels delictes d'homicidi i ocultació de cadàver.La víctima havia denunciat a l'API per una presumpta estafa immobiliària, li demanava més d'un milió d'euros d'indemnització i el judici, que havia de celebrar-se el passat 18 de maig, es va suspendre per la mort de la demandant i l'arrest del demandat.

La Unitat de Desapareguts dels Mossos d'Esquadra, responsables de la investigació, va situar el telèfon mòbil del detingut molt a prop del domicili de la dona el mateix dia en què va ser vista per última vegada.També va descobrir que el mòbil de Gallart i el de l'API estaven a l'aparcament del detingut aquell mateix dia. No obstant això, a partir del dia en què Gallart va desaparèixer no consta que l'API anés més als Pallaresos.Els investigadors també van seguir els moviments del sospitós el 20 de juny, quan, fora de les seves rutines habituals, va viatjar als Pirineus d'Osca amb el mòbil apagat i sense que constin pagaments de peatges ni moviments de la targeta de crèdit.

Un detingut en l'operació pel presumpte homicidi d'una dona el juny passat a Pallaresos

Un detingut en l'operació pel presumpte homicidi d'una dona el juny passat a PallaresosAjuntament dels Pallaresos

tracking