Diari Més

Enologia

La Guía Peñín 2017 valora el 99% dels vins Montsant com a Excel·lents o Molt Bons

La guia ha referenciat fins a 225 vins de la DO i només 2 no s'han considerat Molt Bons o Excel·lents

Tastadors de la Guía Penín fent un dels tastos a una DO espanyola.

El Priorat, la segona millor DO espanyola segons la Guía Peñín 2017twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 27a edició de la Guía Peñín, la guia estrella i més influent de vins de l'Estat publicada pel grup Peñín, valora com a Excel·lents o Molt Bons el 99% dels vins de la DO Montsant sotmesos a l'anàlisi del seu equip de tast. En total s'hi referencien 225 vins d'aquesta Denominació d'Origen, dos dels quals, Trossos Tros Blanc Magnum 2008, del celler Alfredo Arribas, i Espectacle 2013, d'Spectacle Vins, se situen en primera i segona posició dels DO Montsant amb 97 i 96 punts respectivament.

Fins a 81 vins de la DO Montsant han igualat o superat els 90 punts, de manera que són considerats per la guia com a vi Excel·lent. Pel que fa als vins Molt Bons, fins a 142 de la DO han obtingut una puntuació d'entre 85 i 89 punts, que situen els vins en aquesta categoria. D'aquesta manera, només dos vins d'aquesta Denominació d'Origen no han aconseguit obtenir puntuació suficient per accedir en alguna d'aquestes dues categories.

Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, destaca que «reconeixements com els de Peñín, així com d’altres guies, posen de manifest que el nivell dels Montsant és molt alt i que l’aposta i el compromís amb la qualitat del producte és compartida per tots els elaboradors i cellers».

Qualitat-preu

La guiatambé valorapositivamenten molts vins de la DO Montsant la relació entre la qualitat i el preu. El 10% dels Montsant tastats tenen una relació qualitat-preu excel·lent, el 25% una relació qualitat-preu molt bona i un 9% una relació qualitat-preu correcta.Segons Pilar Just, «la qualitat i la competitivitat dels vins de Montsant són dos factors que la Guía Peñín té en compte, i això és molt interessant en termes de posicionament als mercats». Just valora la tasca dels cellers i conclou que «és una satisfacció per a la nostra DO comptar amb elaboradors que estan duent a terme una feina excel·lent i veure com la crítica especialitzada els hi reconeix».

tracking