Diari Més

Societat

La Misericòrdia i la Tecla aniran juntes de festa el 2017

L'Ajuntament de Tarragona considera que moure els festius de Sant Magí i Santa Tecla al dilluns beneficiarà el comerç

Els tarragonins han envaït la plaça de la Font per gaudir dels balls i els actes de la tanda de lluïment

Tornada d'Ofici i tanda de lluïment del Seguici PopularElisabet Soler

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la ciutat de Tarragona, Sant Magí, el 19 d’agost, i Santa Tecla, el 23 de setembre, s’escauen en dissabte, l’any 2017. Malgrat que es tracta d’una jornada que per a molts ciutadans és lectiva, el plenari de l’Ajuntament tarragoní va aprovar, el passat 30 de setembre, moure les dues jornades de festa cap al següent dilluns lectiu. Així doncs, a Tarragona, l’any 2017, seran festius locals els dies 21 d’agost i 25 de setembre.

Els que no podran gaudir plenament dela celebració de Santa Tecla són, en aquest cas, aquells tarragoninsque hagin de treballar habitualment els dissabte. La jornada central de les Festes de la seva ciutatno seràfestiva. Precisament, respecte de l'afectació per a la gent que tingui els dissabtes com a jornada laboral, des de l'Ajuntament de Tarragona han assenyalat que, en realitat, aquest aspecte ja es va valorar a l'hora de moure la festivitat al dilluns. Pau Pérez, Segon tinent d'alcalde del consistori tarragoní, explicava que, «afortunadament a Tarragona les festes de Sant Magí i Santa Tecla són molt importants i s'allarguen durant més d'una setmana. En realitat, doncs, ja hi ha moltes jornades laborables en què hi ha actes festius de les festes». D'altra banda, tal com afegia el conseller, «cal entendre que l'afectació, al capdavall, queda força limitada. El dissabte, per llei, és un dia inhàbil per a les administracions i per la majoria de la gent tampoc no és laborable. El sector que sí que té una afectació directa és el comercial i, en el cas de la Part Alta, per exemple, en trauran el profit de tenir una major presència de gent pels actes festius. A banda, el trasllat del festiu els permetrà descansar el dilluns».

D’aquesta manera, gràcies als ‘moviments’ administratius dels consellers tarragonins, aquest any el festiu de Santa Tecla se celebrarà justament la jornada de la celebració de Misericòrdia, és a dir, la festa major petita de la ciutat veïna de Reus.

No hi ha una repercussió pràctica molt clara del que pot provocar aquesta situació, tret de la curiositat de que, per una vegada, les dues patrones de les ciutats més grans del Camp de Tarragona, compartiran jornada festiva. Els tarragonins que vulguin podran, doncs, gaudir de la seva jornada no lectiva fent una passejada pels actes principals de la festa reusenca. Ni que sigui només per comparar, és clar.

El calendariEl calendari laboral del 2017 laboral del 2017

El calendari laboral del 2017

tracking