Diari Més

Gastronomia

La garrofa, protagonista de les IX Jornades Gastronòmiques d'Altafulla

La mostra, que reuneix deu restaurants del municipi, s'allargarà fins el 30 d'octubre

El regidor de Comerç, Jaume Sánchez, i el Mestre Pastisser Oriol Rossell, de L'Obrador, van assistir a la presentació de les IX Jornades Gastronòmiques d'Altafulla.

La garrofa, protagonista de les IX Jornades Gastronòmiques d'AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Altafulla acull des del 10 fins al 30 d’octubre les IX Jornades Gastronòmiques, organitzades per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament. Enguany la mostra se centra en un producte local i de proximitat: la garrofa. D’aquesta manera, els deu restaurants del municipi participants oferiran durant aquestes tres setmanes diversos plats que tindran aquest producte com a protagonista.

D’entre els plats que es poden trobar en aquestes jornades destaquen els arlequins moscats de garrofa i xocolata, la coca de garrofa amb escalivada i sardina del nord, el brownie de garrofa o el caneló de pasta de garrofa, textures de vedella, verdures i bolets, entre d’altres. El preu dels menús oscil·len d’entre els 25 i els 33 euros.

El regidor de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sánchez, ha explicat que l’objectiu de la mostra de cuina d’enguany és «posar en valor i recuperar l’alimentació sana i saludable» de la garrofa, una iniciativa que espera que «tingui continuïtat». Per la seva banda, el Mestre Pastisser Oriol Rossell, de la pastisseria artesanal L’Obrador del Vendrelli encarregat depresentarles jornades, ha destacat que a través d’iniciatives com aquesta «podrem conèixer un producte nostre, bo i sa, amb alt contingut energètic, sense gluten i apte per als diabètics»

Els restaurants que participen en les Jornades Gastronòmiques d’enguany són el Gastrobar 13-21 Altafulla Mar Hotel, Les Bruixes, Voramar Cal Vitali, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, La Toque, Costa Dorada, l’Hotel Yola - Restaurant El Tiberi, l’Hotel-Restaurant Oreneta, el restaurant Club Marítim Altafulla i La Taberna del Mar.

La mostra gastronòmica també estarà present a les xarxes socials

Els comensals podran participar en un concurs de fotografia a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram amb l’etiqueta #garrofa2016. El jurat escollirà les tres millors imatges, que seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants de les jornades i el llibreLa pastisseria i la cuina de la garrofa, que s’ha editat especialment per la mostra gastronòmica. Les persones premiades es donaran a conèixer el 7 de novembre al web de l’Ajuntament d’Altafulla.

La garrofa serà la protagonista dels plats que prepararan els deu restaurants participants.

La garrofa, protagonista de les IX Jornades Gastronòmiques d'AltafullaCedida

tracking