Diari Més

Descontentament entre comerciants i restauradors de Salou per la fi del Saloufest

Segons els empresaris de la zona, l'esdeveniment generava negoci en temporada baixa

La policia de Salou deté dos joves del Saloufest per provocar aldarulls al carrer

La policia de Salou deté dos joves del Saloufest per provocar aldarulls al carrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou deixarà de rebre cada any uns 5 milions d'euros pel polèmic Saloufest.Aquest és l’impacte econòmic estimat per l’arribada d’uns 10.000 estudiants universitaris britànics abans i després de Setmana Santa. Aquest programa turístic, basat en l’esport i en l’oci nocturn, sempre ha generat divisió d’opinions entre veïns, comerciants i sector turístic. En els últims anys, però, les veus crítiques amb el Saloufest i la pressió mediàtica han anat a l’alça i, fins i tot, l’Ajuntament ha explicitat el seu rebuig a l’esdeveniment per les escenes de festa, alcohol i incivisme d’alguns dels seus participants. Arran de l’anunci que ja no n’hi haurà més edicions, diversos empresaris de l’epicentre comercial de la ciutat han lamentat que Salou perdi una important font de negoci en temporada baixa. Per contra, alguns veïns se n’han mostrat satisfets perquè, al seu parer, els estudiants només ocasionaven molèsties.

El propietari del restaurant El Abuelo, José González, ha afirmat que l’anunci no li sembla bé perquè«venien en una època tranquil·la en què no hi ha gent». Sobre les crítiques per l’actitud d’aquests estudiants, González ha defensat que «tots hem sigut joves i ells intenten passar-s’ho bé; a nosaltres no ens han trencat mai el mobiliari», ha dit. Aquest restaurador ha opinat que els joves«fan més bé que mal»a la ciutat i ha lamentat que no tornin a venir perquè«més val tenir alguna cosa que no tenir res».

En la mateixa línia, el propietari d’una botiga de la zona comercial, Carlos Pérez, ha opinat que la marxa de l’esdeveniment és «una pena»perquè omplia la ciutat de joves quan no hi havia pràcticament gent. «Moltes televisions s’han carregat la marca i han anat a donar mala publicitat, però aquests estudiants venien bé per als sectors de la nit o els supermercats», ha manifestat. Un altre comerciant, José Giménez, ha compartit les queixes per la pressió mediàtica a què s’ha sotmès l’esdeveniment. «Em sembla malament que no es torni a fer perquè aquesta gent no feia res dolent. Invertien i es divertien, però hi ha altra gent que fa molt més mal durant l’estiu i aquest era un ingrés important per Salou», ha apuntat, alhora que ha carregat contra «la mala gestió de l’Ajuntament, que té la ciutat molt mal gestionada i abandonada».

El propietari del supermercat Florida, Josep Nebot, ha parlat directament de «bajanada»i ha defensat que l’enrenou que poguessin fer «el feien entre ells i no es posaven amb ningú». Segons Nebot, és pitjor quan ve «segons qui» i es dedica a ratllar cotxes i a trencar retrovisors. Aquest empresari ha subratllat que «quan no hi ha gent, 2.000 o 3.000 persones aporten molt»i s’ha mostrat escèptic davant la intenció de captar turisme familiar. «No aporta un duro», s’ha queixat. Igualment, l’Àngel, que regenta una geladeria i una botiga de llaminadures a la ciutat, ha afirmat que la notícia és «una llàstima»perquè els estudiants venien en «èpoques fluixes», abans i després de Setmana Santa. «És una època que no hi ha molt moviment i ajudava a passar uns mesos que són una mica difícils», ha lamentat. En el seu cas, ha assegurat que mai no ha tingut cap problema amb els participants i que, més o menys, «sempre et deixen alguna cosa».

L'altrapart de la problemàtica

A l’altre costat de la moneda hi ha la visió d’alguns veïns. En Francesc Barberà ha estat contundent a l’hora de valorar la fi del programa: «Em sembla fantàstic, super!»i ha argumentat que els joves ocasionaven moltes molèsties, soroll, «vomiteres itots els incordis que un es pugui imaginar». Igualment, un altre veí, Vicente Pérez, ha titllat l’anunci de molt bona notícia, tot i que ha deixat clar que no hi estava totalment en contra. «No sé si aportaven molt o poc, però a nosaltres només ens produïen molèsties», ha sentenciat.

tracking