Diari Més

Els jocs i la gamificació com a eina estratègica en el turisme

Aquesta eina permet conèixer millor els clients i crear accions més adequades als usuaris finals

Un moment de la jornada.

Els jocs i la gamificació com a eina estratègica en el turismeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gamificaciópot ser usada pels professionals del sector turístic com unaeina estratègica que permetigenerar experiències positives als usuaris per motivar-los a realitzar accions que es vol que realitzinique normalment no fan. Aquestaés la principal idea que s'ha exposat i s'hadebatuta la jornada que ha tingut lloc aquest dimecres a Vila-seca, amb el nom de 'La Gamificació. Eina Estratègica per al turisme?',i organitzadapelLaboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.

Fins a una seixantena de professionals del sector turístichan participat a la jornada, que ha tingut l'objectiu d'analitzar com es pot aplicarel món dels jocsper convertir aquesta tendència tecnològica en una eina estratègica per al turisme.A la jornada s’ha incidit en quèés un camp transversal relacionat amb la narrativa de les històries, l’estètica i l’art, i les regles del disseny dels jocs.I és que tal com han exposat alguns ponents,a l’hora de pensar en jocs i gamificació cal tenir en compte que hi ha molts tipus de jugadors, i cal «pensarcoses per a què s’ho passi bé cada tipus de jugador».

Com a reptes per posar en marxa estratègies gamificades s’ha destacat la necessitat de col·laboració de tots els agents implicats d’un territori o projecte, la manca de digitalització d’algunes empreses i la necessitat de generar demanda. A més, s'ha assegurat que l'aplicació de la gamificació proporcionadadessobre el comportament i perfil dels usuaris, de manera que es poden millorar les accions futures.

Les aplicacions pràctiques en aquests casos podrien ser apps per a museus i rutes, campanyes de màrqueting, jocs a les xarxes socials, jocs de preguntes i d’estratègia o realitat augmentada, utilitzats per millorar l’experiència i el coneixement dels visitants, per captar informació del perfil dels visitants i millorar les bases de dades, oper incentivar la realització d’activitats i per incrementar la interacció, entre d'altres.

tracking