Diari Més

Excursionisme

Els excursionistes prefereixen fer la Ruta del Cister a peu abans que en bicicleta

Els registres oficials han comptabilitzat un 86% de persones que han realitzat la ruta a peu aquest 2016, mentre que tan sols el 14% ho han fet en bicicleta

La Ruta del Cister uneix els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges.

Els excursionistes prefereixen fer la Ruta del Cister a peu abans que en bicicletaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ruta del Cister, que uneixel Monestir de Poblet, el de Santes Creus i el de Vallbona de lesMonges, en el que portem de 2016 ha estatmés transitada per excursionistes a peu que no pas en bicicleta de muntanya. Concretament, un 86% de les persones l'ha recorregut a peu, mentre que tan sols un 14% ho ha fet en BTT. Per altra banda, els mesos més freqüentats han estat el març i el juliol, mentre que el febrer i el juliol han comptabilitzat el menor nombre de visites.

Segons les estacions de l'any, les dades confirmen que la primavera és l'estació de les excursions a la muntanya, juntament amb la tardor.Segons el sentit de la marxa, la tendència és que cada cop més la gent fa la ruta en el sentit contrari a les agulles del rellotge. En molts casos és per què és el segon cop que fan el recorregut.

Aquestes xifres han estat fetes públiques pels Consells Comarcals de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell, que senyalitzen la ruta GR175 ambtres dispositius ecocomptadors que comptabilitzen el nombre de persones que transitena peu el camí, i un que registra el nombre de bicicletes, des del 2008.

tracking