Diari Més

Salou posa esculls a l'obertura de nous clubs cannàbics

Les condicions que imposarà fan quasi impossible la posada en marxa de més establiments

Detenen els responsables d'una associació cannàbica de Salou

Detenen els responsables d'una associació cannàbica de SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nous clubs cannàbics que vulguin obrir-se a Salou ho hauran de fer en indrets allunyats de la zona de concentració urbana. Aquesta és només una de les noves condicions que s’aprovaran demà al ple de l’Ajuntament de Salou –a través de la modificació del pla general del municipi– per limitar l’obertura d’aquests establiments on els socis poden fumar cànnabis al seu interior. De fet, la nova normativa que aplicarà el consistori salouenc fa pràcticament impossible l’establiment de nous locals, ja que fora dels àmbits de concentració urbana, Salou no compta amb terrenys urbanitzats amb locals o industrials. Tanmateix, la nova normativa estableix una distància mínima de 500 metres dels clubs cannàbics respecte a centres educatius, centres sanitaris, centres assistencials, equipaments esportius, espais públics amb jocs infantils i les seus municipals. També es prohibirà l’obertura d’una activitat d’aquest tipus a 500 metres de qualsevol dels llocs on es prohibeix fumar –com ara centres o galeries comercials– amb el poc marge de maniobra que deixa aquesta norma, tenint en compte que està prohibit fumar a tot arreu. Les limitacions van més enllà i prohibiran els clubs cannàbics a les zones on s’admetin activitats musicals o quan estigui adjacent a una activitat tipificada com a recreativa.

Finalment, en cas de poder obrir, els clubs hauran de guardar una distància mínima de 800 metres i no podran tenir un aforament superior a les 250 persones, no podran fer cap tipus de publicitat ni de rètols, ni en format paper ni en format electrònic.

Les llicències dels centres de cultes, suspeses tot un any

D’altra banda, l’Ajuntament de Salou aprovarà demà també la modificació del pla general que establirà la zona on es podran obrir nous centres de culte. Finalment, el consistori limitarà el centres per la pràctica religiosa al sector 03, al pla de les Pomeres-Barenys. Els centres de culte que vulguin establir-se a la capital de la Costa Daurada –com ara mesquites– hauran de construir naus aparador per poder fer-ho. Així s’evitarà l’obertura d’aquest tipus de centre a locals del nucli urbà. Tot i l’aprovació de la modificació del planejament, l’Ajuntament de Salou mantindrà la suspensió de les llicències fins a l’octubre del 2017.

tracking