Diari Més

Tot a punt pel cap de setmana més bandoler

La 14a edició de la Fira de Bandolers se celebrarà del 8 al 10 d'octubre

Imatge de la Fira de Bandolers del darrer 2015.

Tot a punt pel cap de setmana més bandolerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcoveracollirà del 8 al 10 d’octubre la 14a edició de la Fira de Bandolers. L’esdeveniment compta amb més de 50 propostes per a tots els públics que faran reviure als assistents l’època bandolera i les trifulgues entre dos bàndols: Els Morells i Els Voltors. La fira, que inaugurarà el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, s’articula al voltant del teatre al carrer escenificat pels bandolers professionals i el grup de teatre local La Resclosa.

Enguany, i com l’edició anterior, l’espectacle de gran format es centrarà en un únic escenari, l’Església Vella. En aquest espai s’estrenarà l’espectacle La Martingala Bandolera, el qual reflecteix el segle XVII a Alcover amb referències a tres comèdies de Shakespeare en motiu del seu any. També actuarà en aquest escenari el cantant Fito Luri.

Com a novetat, en la 14a edició es recupera el format d’espectacle petit amb Brams d’ases i bandolers, que interpretaran tres actors al carrer. Per altra banda, el grup teatral La Resclosa interpretarà el diumenge de la fira l’espectacle El túnel del temps al Convent de les Arts, on hi arribarà fent un trenet anomenat Bandotren.

Durant la fira també tindrà lloc l’exposició del pintor alcoverenc Jordi Isern “25 anys entre pinzells i colors”, així com una sortida nocturna per la Vall de la Glorieta anomenada “Seguint els passos dels morells i els votors”. Destaca també el dissabte 8 d’octubre la tradicional bandolerada, on petits i grans es disfressen de bandolers, la baixada d'Ornis i la diada Castellera de la Fira, que compatarà amb la participació dels Xiquets d'Alcover, els Castellers del Riberal i els Brivalls de Cornudella. A la nit la Plaça Nova acollirà el Tast de bandolers i el concert de Versión Imposible i 9SON. El diumenge destaca també la concentració de motos i la trobada de gegant.

Ampliació del recinte firal

La fira també comptarà amb la mostra d'oficis i arts tradicionals, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra. Cal dir que enguany s’amplien els metres quadrats de recinte firal: més de 20000 m2 dels quals 5000m2 corresponen al mercat d’oficis i artesans. Aquesta edició compta amb 130 parades. També s’habilitaran dues zones gastronòmiques delimitades i com a novetat, a la Plaça Lluis companys hi trobarem food trucks.

Per altra banda, s’amplien de12 a 15 zones d’estacionament que permetran guanyar 400 places més. Les tres noves zones són el Convent de les Arts, el Tanatora i l’Avinguda Miquel Martí i Pol.

La firadóna pas a la Festa Major

Alcover s’endinsarà just després de la Fira de Bandolers en la seva Festa Major. Enguany la festa ve marcada per un programa que combina actes tradicionals i de cultura popular amb espectacles d’artistes de projecció internacional. A més, tot i que els dies centrals de la festa són el 14, 15 o 16 d’octubre, també es duran a terme alguns actes d’entrefestes. Així, el dia 11 tindrà lloc el 2n Bandoler Sound Festival amb Dudins & GNIX, Blanca Ross, Jordi Vèliz i Dj. Pepin, mentre que el dia 12 tindrà lloc l’espectacle Videodansa: Ballant històries, amb la presentació de dos solos de dansa contemporània a càrrec d’Anna Borràs i Ariadna Lussà i la projeccó de DansPXL.

El divendres 14 d’octubre a la tarda hi haurà els espectacles infantils Un any i un dia, de la companyia Peus de porc i Rocu i el mar dels invisibles, de la companyia Nuri total. A les 20h tindrà lloc el pregó, que enguany va a càrrec del Col·lectiu de dones d’Alcover en motiu del seu 25è aniversari. A continuació tindrà lloc el correfoc i els versots del Ball de diables bruixots d’alcover, que precedirà el concert de La cosa nostra i Hotel Cochambre. El dissabte 15 d’octubre continuarà la música amb el concert de Lax’n’busto i Blaumut acompanyats dels alcoverencs All Covers,a les 00h al Pavelló Municipal d’Esports. Les entrades tenen un preu de 10 euros anticipada i 12 a taquilla. Quimi Portet també actuarà el 15 d’octubre al Convent de les Arts, mentre que Toni Albà presentarà Bufonant el dia 16 en dos passis.

Els castells seran els protagonistes el 16 d’octubre amb la diada a les 12.30h a la plaça Nova a càrrec dels Xiquets de Reus, Xicots de Vilafranca i els Xiquets d'Alcover. El dilluns dia 17 es duran a escena tres espectacles sota la denominació Arts en moviment. La companyia Joan Català oferirà el seu espectacle Pelat. La festa major clourà amb el piromusical.

Podeu consultar tota la programació completa en el PDF adjunt.

tracking