Diari Més

Població

El Tarragonès veu marxar més persones cap a la resta d'estat de les que arriben

El saldo migratori de la comarca és dels més baixos de Catalunya, amb un -270

Imatge d'arxiu de persones passejant pel carrer.

El Tarragonès veu marxar més persones cap a la resta d'estat de les que arribenDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El saldo migratoridel Tarragonès amb la resta d'Espanyaha registrat números negatius durant el 2015, segons dades publicades aquest dilluns per l'Idescat. Posicionada com una de les comarques on aquesta xifraés més baixa, amb un -270, les xifres indiquen que moltes més personesabandonen la comarca cap a la restad'estatque no pasn'arriben. El Montsià, amb un saldo negatiu de -177, també se situa entre les comarques amb aquesta xifra més baixa.

Pel que fa a les emigracions externes, en el conjunt de Catalunya han disminuït un 14,3%. La ciutat de Tarragona es torna a situar, en aquest cas, com una on el saldo pel que fa a aquest aspecte és més negatiu, amb un -292. Badalona en té un de -315, mentre que Barcelona encapçala la llista amb -3.902.

Les xifres al conjunt de Catalunya

Catalunya ha registrat un saldo migratori positiu amb l'estranger de 20.996 persones durant el 2015. Aquest és el resultat del balanç entre les 113.990 entrades i les 92.994 sortides. Així, es trenquen tres anys consecutius de sortida neta de població cap a l'estranger des del 2012. En conjunt, la població catalana va guanyar l'any passat un total de 26.099 persones com a resultat del saldo positiu de les migracions procedents de la resta d'Espanya i del saldo positiu de les migracions de l'estranger.

Els fluxos migratoris amb la resta d'Espanya han registrat un saldo migratori positiu de 5.103 habitants i així, per segon any consecutiu, Catalunya registra un saldo migratori positiu amb Espanya, amb un increment interanual del 49,5%. Les immigracions (54.754) han augmentat un 0,7% mentre que les emigracions (49.651) han disminuït un 2,5% respecte de l'any anterior.

D'altra banda, durant el 2015 s'han registrat 244.339 canvis de residència entre municipis dins de Catalunya, que suposa una estabilització en relacióamb l'any anterior, després de quatre anys de descensos. El 56,7% dels moviments migratoris dins de Catalunya són intercomarcals i donen un saldo positiu a 17 comarques.

tracking