Diari Més

Meteorologia

Les tempestes es calmen arreu de la demarcació durant la nit

Tot i les incidències d'aquest divendres a la tarda per les intenses pluges, la nit cap a dissabte ha estat tranquil·la

Els núvols que hi havia la passada tarda de divendres a Reus.

Les tempestes es calmen arreu de la demarcació durant la nitMontse Torrents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i les intenses pluges i descàrregues elèctriques d'aquest passat divendres, la nit cap a dissabteha estat calmada. El númerode telèfond'emergències 112, que rebiafins a 441 trucades arreu del país per incidències per les tempestes al llarg de divendres, només ha registrat37 trucades des de les 12 de la nit fins les 9 del matíd'aquest dissabte.

Això no obstant,Protecció Civil manté laPrealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCATper la previsió de tempestes per aquestdissabte. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, durant tot el dia es podran donar ruixats importants a qualsevol punt del litoral i prelitoral de Catalunya, però amb intensitats menors que les d'aquest divendres. Tot i això, síque s'esperen descàrregues elèctriques.

Durant el matí les afectacions es podran donar en qualsevol punt del litoraltarragoní,des de les terres de l’Ebre fins al Baix Penedès. A mida que avanci el dia les precipitacions es podrien estendre pel terç nord-est de Catalunya.Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta amb llamps, de ratxes fortes de vent i és possible que puntualment amb pedra.

Un divendresde tempesta

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya va rebreun total de 441 trucades d'arreu del paísdurant l'episodi de pluja d'aquest divendres a la tarda, que es vantraduïren 236 incidents. Des de Protecció Civil es vaindicar que no n'hi va havercap de greu i que la majoriavan serper grans acumulacions d’aigua i inundacions de baixos, així com focs de llamps. Per comarques tarragonines, el Montsiài el Baix Ebre, a les Terres de l'Ebre, van rebre63 i60 trucadesrespectivament, col·locant-seen segona i tercera posició al global de Catalunya.Al Baix Camp, en sisena posició, se' vanrealitzar36.

Pel que fa a la distribució de les trucades per municipisde la demarcació,vadestacarAmposta, sent laquarta població amb més trucades,amb 28, i la van seguirAlcanar amb 27, l’Ametlla de Mar amb 26, Reus amb 14 i el Perelló amb 12.I pel que fa als registres de precipitacions, a Riudomsvancaure23litres en mitja hora,mentre que a Ulldemolins 21.

Incendis

Les Terres de l'Ebre també van ser, durant el divendres, un focus d'incendis de vegetació forestalcausats per llamps.Pel que fa a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, han avaluat que no hi ha ni es preveuen cabals de risc a les lleres dels rius de la seva competència, la conca de l'Ebre. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer sí vadeterminar, durant divendres,una situació de prealerta al riu Sènia, al sud de les Terres de l'Ebre.

tracking