Diari Més

Policia

El PPC vol que Jané aclareixi el trasllat dels Mossos de Trànsit al Parlament

Es tancaran els sectors de Montblanc i Móra d’Ebre, afectant una quarantena d’agents

El PPC vol que Jané aclareixi el trasllat dels Mossos de Trànsit al Parlament

El PPC vol que Jané aclareixi el trasllat dels Mossos de Trànsit al ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular de Catalunya presentarà una petició perquè comparegui davant el Parlament el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Janer, per tal de donar explicacions en relació al futur tancament de sis sectors de Trànsit dels Mossos, entre els quals es troben els de Montblanc i Móra d’Ebre. La nova planificació territorial prevista per la Generalitat implicarà el tancament, a més dels citats, dels de Sant Feliu de Guíxols, Olot, Igualada i Mataró. A Montblanc i Móra la mesura pot afectar a 42 agents, que podrien ser traslladats a altres sectors, com el de Tortosa, en el cas de la demarcació de Tarragona. El futur pla estratègic previst per Interior preveu una reducció d’efectius que, segons els sindicats, representarà no tan sols una pèrdua de drets dels mateixos agents, que es van formar específicament per atendre els problemes de Trànsit, sinó que també derivarà en una pèrdua per al ciutadà.

El Partit Popular de Catalunya critica que aquesta reestructuració hagi arribat als grups parlamentaris de l’oposició mitjançant tercers, quan, afirmen des del partit, «l’obligació del Govern és mantenir informat el Parlament per la importància del nou pla, que afecta el funcionament de la unitat de Trànsit». Aquestes peticions i la denúncia d’una reducció de mossos de trànsit per la banda política s’afegeix a les protestes que han elevat els diferents sindicats policials que veuen que la manca d’efectius en algunes zones dificultarà el correcte funcionament d’un servei, especialment el de prevenció, que redundarà en el fet que molts quilòmetres d’importants vies, que sovint han registrat un alt sinistrament, quedin sense patrullar.

D’altra banda, es parla per les dues bandes –el PPC i els sindicats– de la incertesa que suposa pels agents dels Mossos amb plaça guanyada en concurs en les poblacions que siguin objecte d’aquest tancament patiran una inseguretat laboral. Els representants laborals desconfien de les promeses fetes pels responsables i pensen que hi ha una greu manca d’efectius al cos en l’àmbit de tot Catalunya. Per la seva banda, la direcció de Trànsit afirma que és un pla a llarg termini que arribarà a fer-se efectiu en deu anys i que la idea és no treure ni l’especialitat ni la destinació, sinó que no es convocaran noves places als punts afectats. Una de les justificacions donades per prendre la decisió de «deixar morir» els sectors és la davallada d’accidents greus en les zones afectades.

tracking