Diari Més

La denúncia dels veïns de Villajardín obliga els ocupes a marxar de la casa

La comunitat va demandar-los per amenaces i defraudació del suministrament elèctric i d’aigua

Els ocupes havien enganxat l'aigua i la llum de l'habitatge.

La denúncia dels veïns de Villajardín obliga els ocupes a marxar de la casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enfrontament entre la comunitat de veïns de la urbanització Villajardín i la família que va ocupar l’adossat número 59 el passat 9 d’agost ha acabat amb la marxa d’aquests.El titular del jutjat número 4 de Reus va ordenar, el 31 d’agost, acabar cautelarment amb les alteracions que la família havia realitzat en el subministrament de l’electricitat i d’aigua per tal de poder viure a la casa. La policia local de Cambrils executava l’ordre el 7 de setembre. Un dia abans, però, la família d’ocupes ja havia abandonat l’habitatge, no sense haver-se enfrontat abans als veïns en un judici ràpid el 29 d’agost.

Extorsió, xantatge, amenaces, defraudació en el subministrament d’electricitat i aigua, l’ús d’un espai privat, usurpació d’habitatge són els molts delictes que els veïns van denunciar davant la policia local de Cambrils i que el jutjat va recollir en un únic procediment. El jutge, no només ha obligat a desenganxar l’habitatge ocupat del subministrament elèctric general i de la xarxa d’aigua de la comunitat, sinó que ha prohibit a la parella d’ocupes que intentin qualsevol tipus de comunicació o contacte visual amb el president veïnal de Villajardín i tres residents més.

«Cremarem les vostres cases», «faré que vinguin més gitanos perillosos i que ocupin la resta», «faré una barbacoa amb les vostres cases», són algunes de les amenaces que, segons les denúncies presentades per diversos veïns de Villajardín, van proferir els ocupes quan, el passat 9 d’agost, la comunitat va intentar aturar l’entrada a la força a l’adossat, que és propietat de Solvia, la immobiliària del Banc de Sabadell. Els veïns, de fet, van demanar una ordre judicial d’allunyament que, finalment, ha estat desestimada. Tot i la marxa de la família d’ocupes del número 59, els denunciants han presentat un recurs contra la resolució i continuaran endavant amb la denúncia.

El banc es renta les mans

La denúncia recull, també, el presumpte intent de xantatge per part dels ocupes que haurien demanat la quantitat de 3.000 euros a canvi d’abandonar la casa ocupada immediatament. Durant el judici ràpid, la família d’ocupes va tornar l’acusació als veïns, tot assegurant que havien estat aquests els que havien ofert aquesta quantitat per «comprar» la seva marxa.

Sigui com sigui, el cert és que més de 3.000 euros són els que la comunitat de veïns han hagut de desembutxacar per fer front a les despeses judicials mentre l’entitat bancària es rentava les mans. La comunitat de veïns de Villajardín va sol·licitar al representant legal de Solvia –la immobiliària a la qual pertany la casa– que enviés un document que acredités que l’entitat no autoritzava la família a viure-hi. Es tracta d’un document que els veïns volien adjuntar a les proves que acompanyen la seva denúncia. El representant legal de Solvia va respondre que no estava autoritzat per facilitar aquest document i que, en qualsevol cas, els facilitaria una còpia de desnonament en cas de produir-se.

Els ocupes i els veïns es van enfrontar en dues ocasions durant aquest estiu. La primera, quan la família, acompanyada amb un nombrós grup d’etnia gitana, va procedir a l’entrada per la força a la casa a plena llum del dia. La segona, quan la família va portar convidats a la piscina comunitària del recinte.

Els ocupes havien enganxat l'aigua i la llum de l'habitatge.

La denúncia dels veïns de Villajardín obliga els ocupes a marxar de la casaCedida

tracking