Diari Més

Municipal

El 72% del Pla de Mandat de Vila-seca està fet o en període d'execució

Josep Poblet ha anunciat una nova congelació dels impostos municipals, un pla de transport urbà i més de 3 milions d’euros al foment de l’ocupació

Josep Poblet durant la roda de premsa, aquest dimecres 21 de setembre.

El 72% del Pla de Mandat de Vila-seca està fet o en període d'execucióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fort control de la despesa, recursos humans de dimensions sostenibles i adequades al servei, i contenció de despeses innecessàries són, segons l’alcalde de Vila-seca, les tres claus que els han permès arribar al final del primer any de mandat amb un deute zero, una nova congelació dels impostos municipals i una capacitat financera que els permet destinar més de tres milions d’euros al foment de l’ocupació i la formació i la protecció de les persones.

El Pla de Mandat

Amb aquestes bones dades a la mà Josep Pobletha fet aquest dimecresel balanç de la gestió municipal del 2015/16. Durant l’acte l’alcalde tambéhaexplicatque un 72% de les 50 accions previstes en el Pla de Mandat, és a dir, per a ser executades entre 2015 i 2019, estan acabades o en execució. Així, per exemple, ja s’ha implementat la fibra òptica a la Plana, s’han fet millores a la xarxa de camins municipals i s’han fet intervencions al Parc de la Torre d’en Dolça. I estan en període d’execució els treballs del futur Parc Cultural del Castell i Celler Noucentista, el Pla d’Habitatge i el Pla d’eliminació de barreres arquitectòniques, entre altres accions.

Tot plegat, va explicar l’alcalde, s’està fent sense descuidar els objectius estratègics de l’equip de govern, que estan encapçalats pel foment de l’ocupació. En aquest àmbit, Poblet va explicar que a juliol de 2016 la taxa d’atur a Vila-seca va ser del 10,22%, una xifra molt allunyada del 23% que es va assolir en el moment àlgid de la crisi. També va apuntar que aquest ha estat un molt bon estiu per a l’activitat turística, amb un augment del 8%, una xifra que ha qualificatd’«enorme», tot admetent que ara el repte consisteix a consolidar aquest increment.

Entre les grans novetats d’aquest mandat Josep Poblet va esmentar el projecte de redisseny del transport urbà a Vila-seca, un objectiu destinat a cobrir unes mancances evidents i que es durà a terme amb «audàcia calculada», alhora que es va enorgullir de la millora de les connexions amb Tarragona i Salou, així com entre els campus universitaris de la URV.

Finalment Poblet ha anunciatque el pròxim dilluns, 26 de setembre, a les 20 h, es presentarà a l’Ajuntament de Vila-seca el Pressupost Participatiu 2017. Es tracta d’un mecanisme pel qual els mateixos ciutadans podran proposar i decidir com invertir 300.000 euros del pressupost municipal.

tracking