Diari Més

Motor

Salou viatja al passat amb el Rally Clàssics Costa Daurada

Un centenar de cotxes clàssics s’aplegaran a la localitat per sisè any consecutiu i s’exposaran al passeig Jaume I

Vehicles participants a l'edició passada del Rally.

Salou viatja al passar amb el Rally Clàssics Costa DauradaClub Vehicles Clàssics Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club de Vehicles Clàssics de Salou torna a organitzar a la localitat per sisè any consecutiu la trobada del Rally ClàssicsCosta Daurada. L'esdevenimenttindrà lloc el proper 25 de setembre, i comptarà amb la presènciad'un centenar de vehicles clàssics.En aquesta nova edició, com ja es habitual, es realitzarà un recorregut d’uns 30 quilòmetres entre Salou –amb sortida des de Xalets-, passant per Vila-seca La Pineda, Cambrils i fins a tornar a Salou, fent una parada al passeig Jaume I per tal demostrarels vehicles atots els ciutadansa partir de les 12 del migdia. L’arribada estarà amenitzada pelgrup de xarangaCafè, Copa i Puro de la Sènia.

El President del Club, Josep Maria Fernández Piñol,explicaque hi ha una previsió de participació de més de 100 cotxes.«Alguns d’ells sónpeces úniques que daten de l’any 1902», assegura. Els més recents, per altra banda, sóndel 1990.Tot i que molts són procedentsde la demarcació, també n'hi hauràde l’estat espanyol i també de l’estranger. «El cotxe més antic inscrit és un Ache Freres del 1902, del qualnomés se'n coneixen 3 unitats dels 10 que es van fabricar; o un Lincoln Continental cabriolet de 12 cilindres del 1946, una peca també única ja que és un dels 370 que es van fabricar».A la trobada hi participaranvehicles deles marques Triumph, Studebaker, MG, Porche, Dodge, Chevrolet, Lancia, Morgan, Seat, Renault, Ford iCorvette, entre d’altres.

Premis i jurat

Es lliuraran premis per a les diferents categories –fins a 5 diferenciades- pels cotxes millor conservats i millor restaurats. Un primer grup de fins al 1940; un altre d’entre el 1941 i el 1955; un tercer entre el 1956 i el 1965; un quart d’entre els anys 1966 i el 1975 i, finalment, el grup cinquè pels vehicles d’entre el 1976 i el 1990. El premi, com ha recordat Piñol, serà la Salònia de Plata, símbol del Rally iobra original de l’artista Joan Blázquez.

Des de l’organització han destacat que aquest «segueix sent un del rallysmés atractius de l’Estat espanyol i ésreconegut internacionalment amb participantsde Bèlgica, Alemanya i França, que vindran expressament a participar en el nostre Rally».

tracking