Diari Més

Vivenda

Cambrils demana suport al Govern per regular l'ocupació il·legal d'habitatges

Junqueras destaca l'esforç fet per part de l'Ajuntament i de l'executiu per resoldre el conflicte de la Cooperativa

Cambrils demana suport al Govern per regular l'ocupació il·legal d'habitatges

Cambrils demana suport al Govern per regular l'ocupació il·legal d'habitatgesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha demanat aquest divendres el suport del Govern per regular l’ocupació irregular d’una seixantena d’habitatges al municipi i agilitzar la cessió d’alguns dels 1.700 pisos buits comptabilitzats a la ciutat. Després de mantenir una reunió amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i amb el delegat del Govern, Òscar Peris, l’alcaldessa ha explicatque les ocupacions sovint es tradueixen en «un problema social» i que la majoria d’immobles són propietat d’entitats bancàries. Mendoza també ha demanat la col·laboració de l’executiu en la construcció de dues avingudes que han d’enllaçar el nucli urbà amb la nova estació del Corredor Mediterrani.

L’alcaldessa ha opinat que aquestes situacions repercuteixen en els veïns i, en alguns casos, es tradueixen en «una mala convivència i en un problema social».A més, el govern de Cambrils ha reclamat al Govern poder agilitar la cessió de pisos buits en forma d’habitatge social per a aquelles famílies més necessitades. El consistori estima que a la ciutat hi ha uns 1.700 pisos buits. D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils ha recordat que cal impulsar la construcció de dues avingudes per connectar el nucli amb la nova estació del Corredor Mediterrani.

D’una banda, ha explicat l’alcaldessa, l’avinguda Charles Darwin, que ja està impulsant, i de l’altra l’avinguda de l’Esport, per la qual els recursos«són mínims». «Hem plantejat la importància d’aquestes vies de comunicació i hem demanat la col·laboració de la Generalitat a nivell informatiu o econòmic», ha afegit.

ConflicteCooperativa de Cambrils

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha subratllat que la situació dels impositors de la Cooperativa de Cambrils està«resolta»i ha destacat l’esforç realitzat per l’Ajuntament i el Govern. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que, a partir de l’agost, els afectats van poder recuperar el 46% dels seus diners i que a partir d’aquest moment la Cooperativa ha de treballar per ser «fidel»al pla de viabilitat.

Així, Camí Mendoza ha defensat que, encara que hi hagi un termini de 15 anys per retornar la resta dels imports, cal treballar per poder fer més avançaments al més aviat possible. Segons l’alcaldessa, el dia a dia de les famílies s’ha normalitzat en certa mesura, atès que moltes no disposaven de recursos. «Hi ha un ambient de tranquil·litat, però també de treball i de no afluixar perquè sabem que cal aconseguir recuperar tots aquests diners en el futur», ha afegit.

Cambrils demana suport al Govern per regular l'ocupació il·legal d'habitatges

Cambrils demana suport al Govern per regular l'ocupació il·legal d'habitatgesCedida

tracking