Diari Més

Una línia d'autobusos urbans connectarà Vila-seca, la Pineda i la Plana

L’Ajuntament vol posar en marxa un redisseny del servei de transport urbà al municipi.

La Junta de govern local adjudicarà dintre de pocs dies la redacció d'un projecte pel “Disseny d'un servei de Transport Urbà al municipi de Vila-seca”.

Una línia d'autobusos urbans connectarà Vila-seca, la Pineda i la PlanaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va anunciar el passat 9 de setembre la futura adjudicació a una consultoria tècnica especialitzada en transport i mobilitat la redacció d’un Projecte de Servei pel ‘Disseny d’un servei de Transport Urbà al municipi de Vila-seca’.

A la pràctica, això es materialitzarà en una millora del transport públic al municipi, per tal que els seus habitants puguin desplaçar-se amb més facilitat en els seus moviments per causes laborals, turístiques o formatives.

Millorar l’oferta actual

Poblet va fer aquest anunci durant la presentació de la nova línia de bus exprés que des d’aquest dilluns connecta els campus de la Universitat Rovira i Virgili situats a Tarragona, Vila-seca i Salou. Aquesta línia és una de les principals novetats en matèria de transport, de la qual es podran beneficiar els vila-secans, i que també donarà servei aaquelles persones que han d’anar fins als centres educatius situats a l’entorn del Campus Sescelades a Tarragona, com La Salle Tarragona o l’Escola d’Art i Disseny. Aquest mateix servei permetrà connectar Tarragona-Vila-seca i Salou amb més freqüències de pas i menys temps de recorregut.

Però aquesta no és l’única novetat pel que fa al transport públic del municipi, ja que amb el nou curs universitari s’ha posat en marxa un servei de retorn de la línia que enllaça Vila-seca amb el Complex Educatiu (antiga Universitat Laboral), i que complementarà l’expedició d’anada Vila-seca-Complex Educatiu instaurada el curs passat.

Durant la seva exposició, l’alcalde va fer palesa la realitat que «algunes relacions internes al municipi no estan gens o prou cobertes, per la qual cosa queden penalitzades i hi ha línies de desig sense cobrir de manera satisfactòria». Una d’aquestes seria la connexió entre els tres nuclis del municipi, Vila-seca, la Pineda i la Plana. Segons Poblet, l’Ajuntament ja ha posat fil a l’agulla per tal d’oferir aquest servei en un futur pròxim, i ho a fet encarregant aquest projecte per a la creació d’un nou servei de mobilitat urbana. Un cop redactat, en una segona fase es presentarà a la Generalitat de Catalunya, per tal d’obtenir el seu vist-i-plau, i a continuació s’hi establirà un conveni de col·laboració.

Mentrestant, ja s’està treballant en la millora de l’equipament de les parades, marquesines i senyalització del Raval de la Mar, i que afecten especialment als treballadors de PortAventura.

Una altra de les accions empreses consisteix en la definició i equipament d’un nou itinerari a la Pineda de la línia Tarragona-La Pineda-Salou-Cambrils, que pugui donar un millor servei als residents a la Urbanització de Porta del Mar i al Càmping La Pineda.

Un municipi singular

A Vila-seca hi ha una gran mobilitat interurbana degut a la pròpia estructura del municipi, amb tres nuclis separats amb els equipaments associats a cada un d’ells, un campus universitari amb la Facultat de Turisme i Geografia i el Parc Científic de Turisme i Oci de Catalunya, el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca-Salou, amb PortAventura i FerrariLand, i els equipaments i establiments turístics a la Pineda. Segons Josep Poblet, aquesta realitat demana una resposta per tal de crear un servei «nou, modern i útil», convençut que millorar el transport és «millorar la ciutat i la qualitat de vida». A la vegada, l’alcalde va avisar que «es tracta d’un pas endavant que produeix respecte i que necessitarà d’uns càlculs econòmics, pressupostaris i de sostenibilitat futura importants».

tracking